Kraliçenin Doğum Günü Planı
ÜNLÜ STİLİ

Kraliçenin Doğum Günü Planı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 21 Nisan'da 95 yaşına girecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Nisan 2021

Kraliçe Elizabeth'in doğum günü kutlaması bu yıl biraz farklı olacak. Devam eden Covid-19 salgını ve 73 yıllık kocası Prens Philip'in yakın zamanda vefat etmesi nedeniyle, kraliçe bu hafta 95. doğum gününü küçültülmüş bir buluşma ile kutlayacak.

Bir kraliyet kaynağı kraliçenin doğum gününü kutlamak için Çarşamba günü küçük bir aile üyesiyle vakit geçirmesinin beklendiğini söyledi. Başka bir saray kaynağı, Philip'in vefatı nedeniyle, hükümdarın yeni bir doğum günü portresinin, resmi yas dönemi bu Cuma gününe kadar devam ettiği için halka açıklanmayacağını doğruladı.

Kraliçe, Prens Charles ve oğulları Prens William ve Harry dahil olmak üzere kraliyet ailesinin diğer üyeleriyle birlikte 17 Nisan Cumartesi günü Edinburgh Dükü'nün hayatını onurlandırmak için resmi bir cenaze töreniyle bir araya gelmişti.

Ayrıca İngiltere Savunma Bakanlığı sözcüsü, Hyde Park'ta ve Londra Kulesi'nde kraliçenin doğum gününü kutlamak için düzenlenen geleneksel silahlı selamların art arda ikinci yıl olmayacağını doğruladı. (Gelenek, Birleşik Krallık'ta ulusal COVID-19 kilitlenmelerinin başlaması nedeniyle geçen yıl duraklatıldı.) Kraliçenin Trooping the Colour olarak bilinen yıllık yaz doğum günü kutlaması da bu yıl yapılmayacak.