Naomi Osaka Fransa Açık'tan Çekildi
ÜNLÜ STİLİ

Naomi Osaka Fransa Açık'tan Çekildi

Naomi Osaka, akıl sağlığı için Fransa Açık'tan çekilmeye karar verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Haziran 2021

Naomi Osaka akıl sağlığını ilk sıraya koyuyor. Tenis şampiyonu 2021 Fransa Açık'tan çekilme kararını açıkladı. Hem Instagram'da hem de Twitter'da paylaşılan bir açıklamada Osaka şunları yazdı:

"Hey millet, birkaç gün önce yayınladığımda bu hiç hayal ettiğim ya da amaçladığım bir durum değildi. Şu anda turnuva, diğer oyuncular ve benim iyiliğim için en iyi şeyin herkesin kazanabilmesi için geri çekilmem olduğunu düşünüyorum. Paris'te devam eden tenise odaklanmaya geri dönelim. Asla dikkatimi dağıtmak istemedim ve zamanlamamın ideal olmadığını ve mesajımın daha net olabileceğini kabul ediyorum. Daha da önemlisi, akıl sağlığını asla önemsizleştirmem.

"Gerçek şu ki, 2018'deki ABD Açık'tan bu yana uzun süreli depresyon nöbetleri geçirdim ve bununla baş etmekte gerçekten zorlandım. Beni tanıyan herkes içine kapanık olduğumu bilir ve beni turnuvalarda gören herkes bunu bilir. Sosyal kaygımı yatıştırmaya yardımcı olduğu için sık sık kulaklık taktığımı fark edebilirsiniz. Tenis basını bana her zaman nazik davransa da (ve özellikle incitmiş olabileceğim tüm havalı gazetecilerden özür dilemek istiyorum), doğal bir konuşmacı değilim ve dünya medyasıyla konuşmadan önce büyük endişe duyuyorum. Gerçekten gerginleşiyorum ve size verebileceğim en iyi cevapları vermeye çalışmayı stresli buluyorum." açıklamasında bulundu.

Fransa Açık'ın arkasındaki organizasyon Osaka'ya bir basın toplantısında görünmediği için 15.000 dolar para cezası verdi. Dünkü ilk tur maçının ardından basının karşısına çıkmadığı için 15 bin dolar para cezası verilen Osaka'nın, medya boykotunu sürdürmesi halinde turnuvadan ihraç edilebileceği belirtilmişti.

Serena Williams, Osaka'nın kararına ağırlığını koyduğunu ve genç sporcuya destek verdiğini ifade etti; "Keşke ona sarılmak isterdim çünkü bunun nasıl bir şey olduğunu biliyorum. Dediğim gibi, o pozisyonlarda bulundum." dedi.