Sophie Turner Yeni Suç Dizisi İçin Kameralara Dönüyor
ÜNLÜ STİLİ

Sophie Turner Yeni Suç Dizisi İçin Kameralara Dönüyor

The Staircase'de ayrıca Toni Collette ve Colin Firth da rol alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Haziran 2021

Kuzeyin Kraliçesi, kameralar dünyasına geri dönüyor. Game of Thrones'da sekiz sezon boyunca rol alan Sophie Turner, romancı Michael Peterson ve karısı Kathleen Peterson'ın gizemli ölümü hakkında bir dizi olan The Staircase'de rol alacak.

Turner, Colin Firth ve Toni Collette dahil olmak üzere yaklaşan projede bir avuç büyük isme katılıyor. Sahne arkasında, dizinin baş yapımcıları Antonio Campos (The Devil All the Time) ve Maggie Cohn (American Crime Story) dizinin yazıp yönetim yapımcılığını üstleniyor. İşte bilmeniz gereken tüm detaylar.

The Staircase gerçek bir hikayeye dayanmaktadır.
Kathleen Peterson, 2001 yılında Kuzey Karolina'daki evinin merdiveninin ardında ölü bulundu. Kocası Michael 911'i aradığında, yanlışlıkla düştüğünü söyledi. Esquire'a göre, kısa süre sonra birinci derece cinayetle suçlanmıştı. Michael, 2003 yılında karısını ölümünde suçlu bulundu ve şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 2011 yılında bir yargıcın önemli bir tanığın ifadesine göre yalan söylemesi konusunda hüküm kararı vermesi üzerine kendisine yeni bir dava açıldu. 2017 yılında gözaltından serbest bırakıldı.

Efsane ilk olarak 2004'te Fransız televizyonunda yayınlanan ve 2006'da Peabody Ödülü kazanan Fransız film yapımcısı Jean-Xavier de Lestrade tarafından bir belgesel dizisi olarak ekrana getirildi. Daha yakın tarihli görüntülerde, hala masum olduğu da iddia ediyor.

Michael, 2003 yılında karısını ölümüne dövmekten suçlu bulundu ve WRAL uyarınca şartlı tahliye olmaksızın ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Ancak 2011 yılında bir yargıcın önemli bir tanığın ifade verirken yalan söylediğine hükmetmesi üzerine kendisine yeni bir dava verildi. 2017 yılında gözaltından serbest bırakıldı.


İşte oyuncu kadrosu.
Colin Firth, Michael Peterson'ı, Toni Collette ise Kathleen'i oynayacak. Turner, Petersons'ın evlatlık kızlarından Margaret Ratliff olarak rol aldı.

Yakın zamanda Little Fires Everywhere'de görülen Rosemarie DeWitt, Kathleen'in kız kardeşi Candace Zamperini'yi oynayacak. Kaynaklara göre Parker Posey (Dazed and Confused), bölge savcı yardımcısı Freda Black'i oynayacak. Juliette Binoche da rol aldığı söylendi, ancak karakteriyle ilgili ayrıntılar açıklanmadı.

Çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor.
Dizinin ne zaman yayınlanacağı bir yana, prodüksiyonun ne zaman başlayacağı bile belli değil. Ancak Campos tarafından yönetilen toplam sekiz bölüm olacağını biliyoruz.