Naomi Osaka Wimbledon'dan Çekildi, Ancak Tokyo Olimpiyatları için Tenis Kortuna Dönecek
ÜNLÜ STİLİ

Naomi Osaka Wimbledon'dan Çekildi, Ancak Tokyo Olimpiyatları için Tenis Kortuna Dönecek

Tenis yıldızı, akıl sağlığına odaklanmak için rekabete ara verdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Haziran 2021

Naomi Osaka bu yıl Wimbledon'da yarışmayacak. Sporcunun menajerinin yaptığı açıklamada, Osaka'nın 2021 Londra turnuvasından çekildiğini de doğruladı. Haber, sporcunun zihinsel sağlığına odaklanmak için tenis kortlarına ara vereceği haftalar sonra geldi. Osaka, yoğun maçlar sırasındaki amansız medya baskısının , Mayıs ayında Fransa Açık'ı ve şimdi de Wimbledon'ı atlama kararını etkileyen bir faktör olduğunu kaydetti. Ancak menajeri, gelecek ay Tokyo Olimpiyatları'nın başlaması için sahaya döneceğini doğruladı. Basına konuşan Osaka'nın menajeri Stuart Duguid, "Naomi bu yıl Wimbledon oynamayacak. Arkadaşları ve ailesiyle biraz zaman geçiriyor" dedi. "Olimpiyatlara hazır olacak ve taraftarlarının önünde oynamaktan heyecan duyuyor."

Osaka, yarışmaya zaman ayıracağını açıkladıktan sonra, depresyon nöbetleri geçirdiğini ve zorlu bir tenis sezonunda fiziksel sağlığı kadar zihinsel sağlığına da öncelik verdiğinden emin olmak istediğini açıkladı.

Osaka'nın açıklamasında, "Gerçek şu ki, 2018'deki ABD Açık'tan bu yana uzun süreli depresyon nöbetleri geçirdim ve bununla baş etmekte gerçekten zorlandım." "Beni tanıyan herkes içine kapanık biri olduğumu bilir ve beni turnuvalarda gören herkes, sosyal kaygımı azaltmak için kulaklık taktığımın farkındadır. Tenis basını bana her zaman iyi davranmış olsa da (ve ben kasten incitilmemiş olduğumu da bildiğim için tüm işini havalı bir şekilde yaapan gazetecilerden özür dilemek istiyorum), doğal bir konuşmacı değilim ve dünya medyasıyla konuşmadan önce büyük endişe dalgaları yaşıyorum. Size verebileceğim en iyi cevapları vermeye çalışıyorum."

Serena Williams, Russell Wilson ve Martina Navratilova da dahil olmak üzere tenis dünyasından ve ötesinden bir dizi üst düzey sporcu, Osaka'nın zihinsel sağlığına odaklanma kararının ardından desteklerini dile getirdiler.