Angelina Jolie Mülteci Kampını Ziyaret Etti
ÜNLÜ STİLİ

Angelina Jolie Mülteci Kampını Ziyaret Etti

Angelina Jolie, Burkina Faso'da mülteci kampını ziyaret etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Haziran 2021

Oscar ödüllü aktör Angelina Jolie, Pazar günü binlerce Malilinin yaşadığı Burkina Faso'da bir mülteci kampını ziyaret etti.

BM İyi Niyet Elçisi olan ABD'li oyuncu Angelina Jolie, Burkina Faso'nun kuzeydoğusunda bulunan Goudebou kampını ziyaret etti.

Dünya Mülteciler Günü münasebetiyle düzenlenen törene Burkina Faso Dışişleri Bakanı Alpha Barry ile birlikte helikopterle gelen Jolie, "20 yıldır her yıl farklı ülkelerdeki mültecilerle bu günü kutladım" dedi.

'ELİMİZDEN GELENİN YARISINI YAPIYORUZ'
"Küresel olarak yerinden edilme durumu hakkında hiçbir zaman bugünkü kadar endişelenmedim" diyen Jolie, "Gerçek şu ki, mültecilerin evlerine dönmelerini sağlamak için çözümler bulmak veya Burkina Faso gibi ev sahibi ülkeleri desteklemek için elimizden gelen ve yapmamız gerekenin yarısını yapıyoruz" açıklamasında bulundu.

Goudebou kapmına geçen yıl Mart ayında meydana düzenlenen saldırılarda, 9 bin mülteci kaçmaya zorlandı ve kamp fiili olarak kapandı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Bürosu (UNHCR) ise, Aralık ayından bu yana ülke yetkilileriyle birlikte kamptaki güvenliği artırarak mültecileri oraya yerleştiriyor.

Aralık ve Temmuz ayları arasında, Burkina Faso'nun kuzeyindeki kasabalardan yaklaşık 11 bin kişinin Goudebou kampına döndüğünü söyledi.

Goudebou mültecilerinin temsilcisi Wanadine ag Mohamed de, "Güvenlik durumu günden güne kötüleştiği için, kamptaki mülteciler, Burkinabe yetkililerinin ve savunma ve güvenlik güçlerinin çabalarına rağmen zorluklar yaşıyor" dedi.