Prens Charles Archie'ye Unvan Vermeyecek
ÜNLÜ STİLİ

Prens Charles Archie'ye Unvan Vermeyecek

Prens Charles'ın kral olarak tahta geçtiğinde torunu Archie'ye prens unvanı vermeyeceği iddia edildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Haziran 2021

Galler Prensi Charles tahta oturduğunda torunu Archie'ye prens unvanı vermeyecek. Bu iddia İngiliz basınında yine gündemde... Daily Mail gazetesi Prens Charles'ın kral olduktan sonra Prens Harry ve Meghan Markle'ın oğulları Archie'ye prens unvanı vermeyeceğini yazdı.

Charles 2 yaşındaki torunu Archie'nin prens unvanı almaması için düzenleme yapacağını oğlu Prens Harry'ye iletti. Prens Charles'ın torununa unvan vermemesinin sebebi ise Kraliyet giderlerini azaltmak. Çok fazla prens ve prenses unvanının Kraliyet faturalarının kabarmasına yol açtığı ve halkı rahatsız ettiği, Prens Charles'ın da bu durumun önüne geçmek istediği belirtiliyor.

Ancak Prens Charles'ın bu kararının Prens Harry'yi hayal kırıklığına uğrattığı söyleniyor. Hatta Prens Harry'nin bu karar ardından Oprah Winfrey'e röportaj vermeyi kabul ettiği belirtiliyor. Bir başka iddia ise Prens Harry'nin Oprah Winfrey röportajına Kraliçenin askeri unvanlarını elinden almasına sinirlendiği için karar verdiği yönünde.

Kraliyet ailesinden ayrılma kararı sonrası çok sevdiği askeri unvanlarını kaybetmesi nedeniyle çok kızgın olduğu söylenen Harry'nın bu kararlar açıklandıktan 24 saat sonra röportaj vermeyi kabul ettiği öne sürüldü. Harry'nin çok duygusal biri olduğu ve askeri unvanlarının da kendisi için çok değerli olduğu ifade ediliyor. Medyada bu karar Megxit'in (kraliyetten ayrılma) intikamı olarak yorumlandı.

Prens Harry ve Meghan Markle, Oprah Winfrey'e kraliyet ailesinden ayrılma nedenlerine ilişkin bir röportaj vermişti. Markle, intiharı düşündüğü bir dönem olduğunu söylemiş, Kraliyet ailesinde ırkçılık olduğunu ima eden bir açıklama yapmıştı.