Britney Spears #FreeBritney Diyor
ÜNLÜ STİLİ

Britney Spears #FreeBritney Diyor

Britney Spears bir kez daha mahkemede dinlendi ve kendi avukatını seçme hakkı tanındı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Temmuz 2021

Pop yıldızı Britney Spears, babasının vasiliğine ilişkin dün gerçekleşen duruşmada, babası James Spears'tan korktuğunu söyleyerek hakkında soruşturma başlatılmasını ve uzaklaştırma kararı alınmasını talep etti. Şarkıcı mahkemede "Beni öldürmeye çalıştıklarını sanıyordum" dedi. "Bu istismar değilse, ne olduğunu bilmiyorum." ifadelerini kullandı.

Duruşmada, Spears'ın davanın kalanında kendi avukatını seçmesine izin verildi. Hollywood'un güçlü avukatı Mathew Rosengart da mahkemede yer aldı ve pop yıldızını temsil etme ve 13 yıllık koruyuculuğuna son verme isteğini dile getirdi.

Şarkıcısının hayranları ve #FreeBritney hareketinin destekçileri, davadaki bu büyük adımı sosyal medyada kutlarken, Briney Spears da onlara katıldı. Şarkıcı ata bindiği ve taklalar attığı bir video klibin altına "Geliyoruz millet... geliyoruz! Bugün gerçek temsil ile yeni... Mutlu ve mutlu hissediyorum. Beni destekleyen hayranlarıma teşekkür ederim... Böyle harika hayranlar tarafından desteklenmenin benim için ne anlama geldiği hakkında hiçbir fikriniz yok. Tanrı hepinizi korusun." yazdı.

Spears'ın kutlama gönderisi, aynı zamanda, sosyal medyada hayranların kavramsallaştırdığı #FreeBritney hashtag'ini ilk kez kullanışına da damgasını vurdu.

Spears'ın #FreeBritney hareketini ilk kez açıkça desteklemesi, dün paylaştığı tek patlayıcı mesaj değildi. Duruşma sırasında mahkemeye telefonla hitap eden Spears, babasının vasiliğinden bir an önce çıkarılmasını değil, aynı zamanda resmi olarak vasiliğin kötüye kullanmakla suçlanmasını istediğini bir kez daha dile getirdi.

Şarkıcı, "Bugün babam hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyorum. Babam hakkında soruşturma açılmasını istiyorum" dedi.