Angelina Jolie ve Brad Pitt’in Velayet Davası Sil Baştan
ÜNLÜ STİLİ

Angelina Jolie ve Brad Pitt’in Velayet Davası Sil Baştan

Hollywood yıldızları Angelina Jolie ve Brad Pitt’in velayet davasına bakan yargıç görevden alındı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Temmuz 2021

AngelIna Jolie'nin 2016'da boşanma davası açmasıyla başlayan yargı süreci devam ederken özel hâkim John Ouderkirk, geçtiğimiz mayıs ayında Brad Pitt ve Jolie'ye ortak velayet verilmesine hükmetmişti.

Ortak velayete karşı çıkan Jolie, hâkim Ouderkirk'ün Pitt'in avukatlarıyla iş ilişkisi olduğunu ve bu sebeple çocukları ve kendisinin adil bir yargılanmadan mahrum bırakıldığını belirterek hâkimin davadan alınmasını talep etmişti.

Mahkemenin görevden alma kararında hâkim Ouderkirk'ün, Pitt'in avukatlarıyla kişisel ilişkisini sakladığı ve bu durumun davada "etik ihlale" neden olduğu belirtildi. Bu kararla birlikte Jolie ve Pitt'in beş çocuğunun velayeti için süren davaya yeni bir yargıç atanacak.

Jolie, Pitt'e 2016 yılında boşanma davası açmıştı. Dava, çocuklarıyla birlikte Fransa'dan Los Angeles'a uçtukları özel uçakta Pitt ile çocuklar arasında geçen tartışma sonrası gelmişti. Jolie, o dönem 15 yaşında olan en büyük çocukları Maddox'a eski eşinin şiddet uyguladığını öne sürmüştü. FBI soruşturmasına tabi tutulan Pitt, çocuğa şiddet suçundan aklanmıştı.

Jolie ve Pitt çiftinin 17 yaşında Pax, 16 yaşında Zahara ve 14 yaşında Shiloh ile 12 yaşında ikizleri Vivienne ve Knox adında çocukları bulunuyor. En büyük oğulları Maddox, 19 yaşında olduğu için velayet konusunun dışında kalıyor.

Bir zamanlar Hollywood'un en gözde çifti olan Jolie ile Pitt ikilisi Nisan 2019'da boşandı. Ancak velayet ve finansal konuları içeren dava süreci devam ediyor. İkilinin finansal paylaşım konusunda uzlaşmaya varıp varmadığı bilinmiyor.