Scarlett Johansson Disney'e Dava Açtı
ÜNLÜ STİLİ

Scarlett Johansson Disney'e Dava Açtı

Scarlett Johansson, Black Widow'ın Disney+ platformunda sinemayla aynı anda vizyona girmesi nedeniyle dava açtı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Temmuz 2021

Marvel Evreni'nde son kez Black Widow (Kara Dul) ile izleyici karşısına çıkan Scarlett Johansson'ın vedası olaylı oldu. Film gösterime girdiği ilk hafta sonunda 218 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek corona virüs dönemi rekoru kırdı. Ancak Johansson, filmin internette eş zamanlı gösterime girmesi sebebiyle potansiyel gelirinin engellendiğini iddia etti ve dava açtı.

9 Temmuz'da vizyona giren film, ilk hafta sonunda 218 milyon dolarlık gişe yaptı. Johansson, gişe gelirinin daha sonra ciddi şekilde düştüğünü bu nedenle kendisinin de maddi kayıp yaşadığını ifade ederek bunun filmin internette de yayınlanmasından kaynaklandığını savundu.

Johansson, Disney'in çatısı altındaki filmin yapımcısı Marvel Studios'la, filmin sinemelarda gösterildikten sonra internette yayınlanacağına dair taahhüt diye algıladığı bir sözleşme yaptığını ancak buna uyulmadığını ifade etti. Oyuncuya yakın kaynaklar, 50 milyon dolarlık kayıp yaşadığını söyledi.

Dava dilekçesinde, "Disney, Bayan Johansson'ın Marvel ile yaptığı pazarlığın tüm faydasını fark etmesini önlemek için, kasıtlı olarak, gerekçe göstermeden Marvel'in anlaşmayı ihlal etmesine neden oldu" deniyor.

Black Widow, sinemaların COVID-19 salgını nedeniyle kapanması nedeniyle bir yıl süren durgunluğun ardından film endüstrisinin en umut verici gişe çıkışlarından biri oldu.

Dosyada ayrıca Johansson'ın filmin yayın akışı öncesinde sözleşmesini yeniden müzakere etmeye çalıştığı, ancak Disney ve Marvel'in taleplere yanıt vermediği iddia ediliyor. Black Widow aynı zamanda Johansson'ın 2010'daki Iron Man 2'den bu yana oynadığı Avengers filmlerindeki son görüntüsüne de işaret ediyor.