Moda Fotoğrafçısı Hiro Hayatını Kaybetti
ÜNLÜ STİLİ

Moda Fotoğrafçısı Hiro Hayatını Kaybetti

Hiro olarak bilinen moda fotoğrafçısı Yasuhiro Wakabayashi 90 yaşında hayatını kaybetti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ağustos 2021

Profesyonel olarak Hiro olarak bilinen Japon Amerikalı moda fotoğrafçısı Yasuhiro Wakabayashi 90 yaşında yaşamını yitirdi. Ölümü, New York City stüdyosunun 25 yıldan fazla bir süredir yapımcısı olan Peita Carnevale tarafından doğrulandı.

Sürrealizmi, beklenmedik kombinasyonları, sıra dışı aydınlatması, cesur renkleri ve yıkıcı zekasıyla Hiro, modaya, natürmortlara ve portrelere damgasını vurdu. Moda fotoğrafçılığının panteonlarına giden yolu, 1954'te Richard Avedon için çırak olduktan sonra açıldı.

Surreal bir bakış açısına sahip Hiro'nun porföyü; röportaj, portreler, moda, natürmortlar, benzersiz baskılar ve vintage baskıları (1960'tan 2010'a kadar) kapsıyor.

Sanatçı, mücevher tasarımcısı ve model Elsa Peretti ile yaptığı işbirliği 50 yıl sürdü. Harper's Bazaar'ın editörü Nancy White, Hiro'yu Peretti ile tanıştırdıktan sonra, fotoğrafçı onu, Peretti'yi ilham perisi olarak benimseyen Roy Halston ile tanıştırdı. Bir fotoğrafçı ve bir sanatçı arasındaki reklamcılıkta benzersiz bir ilişki olan Hiro, 1980'lerin başlarından itibaren Peretti'nin Tiffany & Co. için her ulusal reklamını aldı.

Hiro, 1963'te Harper's Bazaar'da sözleşmeli tek fotoğrafçı oldu ve on yıl boyunca bu görevde kaldı. 1969'da ASMP tarafından yılın fotoğrafçısı seçildi. Bir fotoğrafçı olarak Hiro, kendisini bir sanatçıdan çok sanatsal olarak görürdü.