Naomi Osaka Şampiyon Olduğunu Düşünüyor
ÜNLÜ STİLİ

Naomi Osaka Şampiyon Olduğunu Düşünüyor

Naomi Osaka hepimizin kendimizi daha çok kutlamamızı istiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Eylül 2021

Tenis şampiyonu Naomi Osaka, geçtiğimiz yıl devam eden zihinsel sağlık yolculuğunu yansıtarak sosyal medyada samimi bir mektup yayınladı. Çevresindeki insanlardan aldığı "tamamen benzersiz" destek için minnettarlığını ifade ettikten sonra Osaka, başarılarını işlemenin onun için zor olduğunu açıkladı.

"Son zamanlarda kendime neden böyle hissettiğimi soruyorum ve bunun nedenlerinden birinin içsel olarak asla yeterince iyi olmadığımı düşünmem olduğunu anlıyorum" diye yazdı. "Kendime asla iyi bir iş yaptığımı söylemedim ama biliyorum ki kendime sürekli berbat olduğumu ya da daha iyisini yapabileceğimi söylüyorum." dedi.

"Geçmişte bazı insanların bana alçakgönüllü dediğini biliyorum ama bunu gerçekten düşünürsem kendimi fazlasıyla küçümsediğimi görüyorum. Ne zaman yeni bir fırsat çıksa ilk düşüncem 'vay, neden ben?' oluyor." diye ekliyor Osaka.

Osaka daha sonra gelecekte kendisine karşı daha nazik olacağını açıkladı ve takipçilerini de aynısını yapmaya teşvik etti. "Sanırım söylemeye çalıştığım şey, kendimi ve başarılarımı daha fazla kutlamaya çalışacağım, sanırım hepimiz yapmalıyız. Sabah kalktınız ve bir şeyi ertelemediniz mi? Şampiyon. Bir şey anladınız. Bir süredir sizi rahatsız eden iş yerinde mi? Mutlak efsane" diye paylaştı.

"Hayatınız size ait ve kendinize başkalarının standartlarına göre değer vermemelisiniz" diye ekledi. "Yapabileceğim her şeye kalbimi verdiğimi biliyorum ve bu bazıları için yeterli değilse özür dilerim ama artık bu beklentilerle kendime yük olamam."

23 yaşındaki oyuncu, "Dünyada olup biten her şeyi görünce, sabah uyanırsam bu bir kazançmış gibi hissediyorum. Ben de böyle geliyorum" diyerek mesajını sonlandırdı.

Osaka, dün ABD Açık'a büyük bir dönüş yaptı ve turnuvadaki ilk maçını Çek Cumhuriyeti'nden Marie Bouzkova'ya karşı kazandı. Osaka, bu yıl kazanmak yerine performansına değer vermeye çalıştığını söyledi.