Linda Evangelista: Soğuk Lipoliz ile Tanınmaz Hale Geldim
ÜNLÜ STİLİ

Linda Evangelista: Soğuk Lipoliz ile Tanınmaz Hale Geldim

Süper model Linda Evangelista, son yıllarda neden kamuoyundan uzak kaldığını açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Eylül 2021

1990'ların en ikonik süper modellerinden biri olan Linda Evangelista, kariyerinin zirvesinde Cindy Crawford ve Naomi Campbell gibi isimlerlerle birlikte podyumda rüzgar gibi esti. 56 yaşındaki model son birkaç yıldır kameralardan uzak kalmasının nedenini açıkladı.

Süper model bugün Instagram'da "kalıcı olarak deforme" bırakan başarısız bir kozmetik prosedürden muzdarip olduğunu açıklayan bir mesaj paylaştı. O zamandan beri, aynada gördüğü kadını artık tanıyamamanın getirdiği duygusal kargaşa ve depresyonla uğraştığını yazdı.

Kanadalı eski model, "Benim Gerçeğim, Benim Hikayem" başlığıyla yayınladığı sosyal medya gönderisinde, yağ aldırma operasyonu sonrası "kalıcı deformasyon oluştuğunu" belirtti.

"Bugün, beş yıldan uzun bir süredir kendimi tuttuktan sonra bir yanlışı düzeltmek için büyük bir adım attım" diyen Evangelista, "Dönemimdeki diğer modeller başarılı bir kariyeri sürdürürken benim neden çalışmadığımı merak eden takipçilerime" diye hitap ederek, beş yıl önce bir yağ aldırma uygulaması yaptırdığını, sonucun ise beklentisinin tersine vücut şeklini bozduğunu anlattı.

Süper model, başarısız işlemin yağ hücrelerini "azaltmak" yerine "artırdığını" ve "iki acı verici, başarısız, düzeltici ameliyattan sonra bile" kalıcı değişikliklere neden olduğunu iddia etti. Kendine benzemediği için artık çalışamadığını söyledi.

Paradoksal yağ hiperplezisi (hücrelerdeki yağ içeriğinin artarak limit düzeye ulaşması) sorunuyla karşı karşı kaldığını anlatan süper model, "Bu hastalık sadece hayatımın geçimini altüst etmedi, beni derin depresyon döngüsüne, hüzne ve kendinden nefret etme duygusuna soktu. Bu süreçte, bir münzevi oldum." dedi.

Ayrıca, paradoksal adipoz hiperplazisi veya muzdarip olduğu nadir yan etki olan PAH da dahil olmak üzere, prosedürün olası yan etkileri hakkında kendisine bilgi verilmediğini açıkladı.

Evangelista, yasal işlem başlatmayı planladığını belirterek mesajını sonlandırdı; "Bu davayla, utancımdan kurtulmak için ilerliyorum ve hikayemi halka duyuruyorum. Bu şekilde yaşamaktan çok yoruldum. Artık kendim gibi görünmesem de başım dik bir şekilde kapımdan çıkmak istiyorum." dedi.