Birtney Spears'ın Babasının Vasiliği Askıya Alındı
ÜNLÜ STİLİ

Birtney Spears'ın Babasının Vasiliği Askıya Alındı

ABD'de Los Angeles mahkemesi, Amerikalı şarkıcı Britney Spears'in babası Jamie Spears'ın vasilik yetkisini askıya aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Eylül 2021

Ünlü şarkıcı Britney Spears'ın, kişisel hayatını ve parasını kontrol eden babasının 13 yıllık vasiliğinin sona ermesi için açtığı davada yeni bir gelişme yaşandı. Spears'ın kölelikten kurtulma savaşı olarak adlandırdığı davada mahkeme, baba Jamie Spears'ın vasiliğini askıya aldı.

Kararın ardından Britney Spears'ın servetinin geçici vasisi olarak kamu muhasebecisi John Zabel olarak atandı. Davanın hakimi, mevcut durumun kabul edilebilir bir yanı olmadığı için kararın alındığını belirtti.

Hakim, baba Jamie Spears'ın vasiliğinin zehirli bir ortam oluşturduğunu söyledi. Mahkeme önünde toplanan yüzlerce Britney Spears hayranıysa kararı sevinçle karşıladı. Britney Spears'ın mal varlığı ve kararları, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti.

Bu durumun sona erdirilmesi için mahkemeye başvuran ünlü şarkıcı, süreci "köleliğin sona ermesi" olarak nitelendiriyordu.

Haziran ayı sonunda Los Angeles'ta görülen bir önceki duruşmada, telefondan video görüntüsü ile bağlanan Britney Spears, travma yaşadığını, her gün ağladığını anlattı ve "Hayatımı geri istiyorum" demişti. Britney Spears; kendisine ilaç verildiğini, zorla sahneye çıkmasının istendiğini ve çocuk sahibi olmasının engellendiğini öne sürmüştü.

Şarkıcının hayranları ise uzun süredir devam ettirdikleri #FreeBritney kampanyasıyla Britney Spears'ın hayatı üzerinde söz söyleyebilme hakkını savunuyorlar.