Meghan Markle, Kongreye Taşınan Açık Mektupta Ücretli İzin Çağrısında Bulundu
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle, Kongreye Taşınan Açık Mektupta Ücretli İzin Çağrısında Bulundu

Sussex Düşesi, "Çocuğunuza bakarken, topluma ve ülkenize bakıyorsunuz. Bu, aileleri siyasetin üzerine koymakla ilgili" dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ekim 2021

Sussex Düşesi Meghan, ülke çapında ebeveynler için ücretli ebeveyn izni verilmesini savunuyor. Düşes, Paid Leave for All, Herkes İçin Ücretli İzin'de yayınlanan mektubunu ABD Senatosu Majority Lideri Charles Schumer ve Meclis Başkanı Nancy Pelosi'ye göndererek, ulusal olarak zorunlu ücretli iznin tüm Amerikalı ebeveynler için neden gerekli olduğunu tutkuyla yazdı.

Meghan'ın mektubu, "Seçilmiş bir yetkili değilim ve politikacı değilim. Ben de birçoğunuz gibi bir vatandaş ve bir ebeveynim" diye başladı. "Ve siz ve kongredeki meslektaşlarınız gelecek nesiller için aileleri şekillendirmede bir role sahip olduğunuz için, bu yüzden size bu çok önemli zamanda, bir anne olarak, ücretli izni savunmak için yazıyorum."

Düşes şöyle devam etti: "Son 20 ayda pandemi toplumlarımızda uzun süredir var olan fay hatlarını açığa çıkardı. Korkunç bir oranda milyonlarca kadın işsiz kaldı, okullar ve kreşler kapanırken çocuklarıyla evde kaldı, ve tam zamanlı olarak sevdiklerinize bakmak zorudalardı.Çalışan anne veya ebeveyn, orada bulunma veya ödeme alma çatışmasıyla karşı karşıyadır. Her ikisinden birinin fedakarlığı büyük bir maliyetle geldi.

Meghan sözlerine şöyle devam etti: "Birçoğumuz için bu fedakarlık son 20 aydan daha da geriye gidiyor; 20-30 yıl, hatta daha uzun," diye devam etti Meghan, "sadece Amerikan rüyasının peşinde değil, aynı zamanda sadece istikrarın rüyasındayız."

Meghan mektubunda kendi yetiştirilme tarzını yansıtıyordu. Çocukken, ailesinin ebeveynlik ve maddi durumu dengeleme mücadelesine tanık olduğunu ve genç yaştan itibaren bir işte çalıştığını yazdı. Düşes, yeni doğan kızı Lilibet Diana Mountbatten-Windsor'dan da bahsetti ve kendi maddi koşullarının birçok Amerikalı ailenin erişemeyeceği bir kolaylık sağladığını kabul etti.

"Haziran ayında kocam ve ben ikinci çocuğumuzu karşıladık. Her ebeveyn gibi biz de çok sevindik. Birçok ebeveyn gibi bunaldık da. Sayıca daha az olan ebeveynlerden biriyiz, ilk kritik ayı geçirmenin acı gerçeğiyle de karşı karşıya kalmadığımız avantajlı şartlarımız vardı, bebeğimizle ya da bir şekilde işe geri dönüyoruz," diye ekledi Meghan. "Onu eve götürebileceğimizi biliyorduk ve bu hayati aşamada her şeyi çocuklarımıza ve ailemize adayacaktık. Bunu yaparak çocuk bakımı, iş hakkında imkansız seçimler yapmak zorunda kalmayacağımızı biliyorduk, ve birçoğunun her gün yapması gereken tıbbi ihtiyaçlar da buna dahil.''

Düşes, "Hiçbir aile bu kararlarla karşı karşıya kalmamalı" diye yazdı. "Hiçbir aile geçimini sağlamakla çocuklarına (ya da sevilen birine ya da kapsamlı bir ücretli izin planında göreceğimiz gibi kendilerine) bakma özgürlüğüne sahip olmak arasında seçim yapmak zorunda kalmamalıdır."

Meghan mektubunu, tüm Amerikalı ebeveynler için ulusal bir ücretli izin zorunluluğunu savunarak sonlandırdı ve bunu yapmanın yalnızca toplum değil, bir bütün olarak ülkeyi de ilgilendirdiğini savundu.

"Çocuğunuza bakarken, topluma ve ülkenize de bakarsınız, çünkü ücretli izin bir hak olduğunda, ruh sağlığı, sağlık bakım maliyetlerini ve ekonomik sorunları ele almaya yardımcı olan bir temel oluşturuyoruz," diye yazdı Meghan. "Bu, aileleri siyasetin üzerine koymakla ilgilidir."

Mektubu imzalamadan önce, "Ailem, Archie, Lili ve Harry adına, bu mektubu dikkate aldığınız için teşekkür ederim ve tüm aileler adına, bu önemli anın kaybolmamasını sağlamanızı rica ediyorum" yazdı.