Britney Spears 13 Yıl Sonra Bağımsızlığına Kavuştu
ÜNLÜ STİLİ

Britney Spears 13 Yıl Sonra Bağımsızlığına Kavuştu

Britney Spears, 13 yıl sonra kendi hayatının kontrolünü eline aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Kasım 2021

Ünlü şarkıcı Britney Spears 13 yıl sonra bağımsızlığına kavuştu. Spears'ın kişisel hayatını ve parasını kontrol eden babasının vasiliği sona erdi.

Los Angeles'ta görülen davada Britney Spears'ın vasiliğin sonlandırılması talebi yargıç tarafından kabul gördü. Baba Jamie Spears'ın vasiliği 30 dakika süren kısa bir duruşmanın ardından resmen bitti.

Britney Spears kararın sevinçle karşıladı. Sosyal medya hesabından mahkeme önünde bekleyen hayranlarının görüntülerini paylaşan ünlü şarkıcı, paylaşımına "Sanırım günün kalanında ağlayacağım! Şimdiye kadarki en iyi gün" notunu düştü.

Karar doğrultusunda Spears, varlıklarının tamamının kontrolünü geri alacak ve kişisel işlerini denetlemesi için bir grup profesyonel ve avukata ödeme yapmayacak.

Britney Spears'ın mal varlığı ve kararları, 2007 yılında geçirdiği psikolojik rahatsızlığın ardından babası Jamie Spears'ın kontrolüne geçmişti. Bu durumun sona erdirilmesi için mahkemeye başvuran ünlü şarkıcı, süreci "köleliğin sona ermesi" olarak nitelendiriyordu.

Vasilik, Britney'nin yaşadığı esareti konu olan bazı belgesellerin ardından kamuoyunda daha da bilinen bir durum haline geldi. Şarkıcı, haziranda Los Angeles Üst Mahkemesi'ne telefonla verdiği 23 dakikalık ifadede, vasiliğin kendisini istismar ettiğini, babasının kölesi haline getirdiğini, istemediği halde lityum gibi ağır ilaçlar almaya, sahneye çıkmaya zorlandığını, evlenip çocuk yapmasına izin verilmediğini anlattı.