Meghan Markle Kazandığı Tazminatı Bağışlayacak
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle Kazandığı Tazminatı Bağışlayacak

Meghan Markle, The Mail on Sunday gazetesine açtığı davadan kazandığı tazminatı zorbalık karşıtı yardım kuruluşuna bağışlayacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2022

İngiltere'nin Daily Mail gazetesinin yayıncıları, babası Thomas Markle'a gönderdiği özel mektubu yayınladıkları için Sussex Düşesi Meghan Markle'a manalı bir rakam olan tazminatı ödemeyi kabul etti.

Meghan Markle, geçen yıl Mail on Sunday gazetesine karşı özel hayatının mahremiyetini ihlal ettiğini söyleyerek açtığı davayı kazanmasının ardından gazetenin sahibi Associated Newspapers'ın Düşes'e 1 sterlin (Yaklaşık 19 TL) tazminat ödeyeceği açıklandı. Şirket ayrıca telif haklarını çiğnemekten de suçlu bulunduğundan bu konuda ayrıca henüz miktarı açıklanmayan bir tazminat da ödeyecek.

Kararın netleşmesinin ardından Markle'ın alacağı tazminat miktarı; gazetenin davayı kaybettiğini ve temyize gitmeyeceğini kabul ettiğini yani kararın kesinleştiğini resmen kayda geçiren mahkeme belgelerinde belirtildi.

Mart 2021'de bir İngiliz Yüksek Mahkemesi yargıcı, tabloid yayıncısının Meghan'ın şu anda 2 milyon dolardan fazla olduğuna inanılan yasal maliyetlerinin büyük bir bölümünü karşılamasını emretti. Düşesin sözcüsü BAZAAR'a telif hakkı ihlali için yapılan ödemenin önemli olduğunu ve zamanı geldiğinde zorbalık karşıtı bir hayır kurumuna bağışlanacağını onayladı.

Aralık ayında Associated Newspapers, Temyiz Mahkemesi'ndeki üç yargıçtan oluşan bir panelin Meghan'ın Thomas Markle'a yazdığı mektubun içeriğiyle ilgili "makul bir mahremiyet beklentisine" sahip olduğu sonucuna varmasının ardından davanın yeniden açılması ve yargılanması için yaptığı temyiz başvurusunu kaybetti.

Çifte galibiyetinin ardından, Sussex Düşesi bunu "sadece benim için değil, doğru olanı savunmaktan korkan herkes için" bir zafer olarak nitelendirdi.