Bella Hadid Zihinsel Sağlık Mücadelelerini Anlattı
ÜNLÜ STİLİ

Bella Hadid Zihinsel Sağlık Mücadelelerini Anlattı

Bella Hadid, zihinsel sağlık mücadeleleri ve sosyal medyada savunmasız kalmayla nasıl başa çıkmayı öğrendiği hakkında konuştu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ocak 2022

Bella Hadid yeni bir röportajında içsel sağlığı hakkında kaçınılmaz iniş çıkışları kabul ettiğini söyledi. "İyi günlerim var. Bugün güzel bir gün. Beyin sislerim daha iyi hissediyor, depresyonda hissetmiyorum. Her zamanki kadar endişem yok. Ama yarın uyanabilirim ve tam tersi olabilirim. Bu yüzden bunaldım" dedi.

Onun için en önemli şey, ortaya çıktıklarında duygular hakkında bilinçli kalmak ve bir minnettarlık durumunu sürdürmek. "Her sabah, üç sayfa günlük tutuyorum" diye ekledi. "Benim için önemli olan o ritüele sahip olmak ve o anın kendime ait olması. Her sabah bir şükran meditasyonu yapmaya çalışıyorum. İşe giderken, genellikle arabada, hoparlörde açarım. Bu yüzden arabayı kim sürüyorsa ve kim benimle birlikteyse güzel bir şükran anı yaşıyoruz." dedi.

Model ayrıca son üç yıldır ifade etmesi zor olan depresif dönemlerle uğraştığını ve bunun yerine kendini nasıl hissettiğini en doğrudan yansıtan fotoğraflarla ifade etmeyi tercih ettiğini söyledi.

25 yaşındaki model "Gerçekten depresif dönemlerim olurdu ve annem ya da doktorum nasıl olduğumu sorardı ve metinle cevap vermek yerine onlara bir fotoğraf gönderirdim" dedi. "O zamanlar yapmak benim için en kolay şeydi çünkü nasıl hissettiğimi asla açıklayamıyordum. Sadece dayanılmaz ve zayıflatıcı zihinsel ve fiziksel acı çekiyor olurdum ve nedenini bilmiyordum."

Hayranlarına karşı daha açık olma niyetiyle, bu fotoğrafları çevrimiçi olarak da yayınladı ve takipçileri arasında, deneyimi daha iyi anlamasına ve daha az yalnız hissetmesine yardımcı olan bir yakınlık kurdu.

Hadid, "Onları yayınladığımda bu şekilde hisseden herkesin bu şekilde hissetmenin doğru olduğunu bildiğinden emin olmak içindi. Gerçeğimi söyleyebilmenin benim için iyi olduğunu hissettim ve bir noktada artık tatlı güzel fotoğraflar gönderemedim. Artık bitmiştim." dedi.

'Ben de böyle hissediyorum' diyerek ulaşan çok sayıda insan oldu. Dışarıda yürümek, birçok insanın bir şeyler yaşadığını ve benimle benzer kalıplara sahip olduğunu hatırlamak, beni daha iyi hissettiriyor." diye ekledi.

Bu tür gönderileri umursamayanlara gelince, Hadid'in umurunda değil. Sosyal medyada, artık abartılı, küratörlü bir estetik olarak kabul edilen şeyle hava atmak yerine gerçek benliğimizi tercih eden yükselen harekete dikkat çekti. "Gerçek yeni gerçekmiş gibi hissediyorum" diyor ve "benim için önemli olan da bu."