Cardi B, Bronx'taki Yangında Ölenlerin Cenaze Masraflarını Karşılayacak
ÜNLÜ STİLİ

Cardi B, Bronx'taki Yangında Ölenlerin Cenaze Masraflarını Karşılayacak

Cardi B, "Bu korkunç trajediden etkilenen herkese dualarımı ve başsağlığı dileklerimi gönderiyorum." dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ocak 2022

Ocak ayının başında New York'un Bronx kentindeki yangında 9'u çocuk 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Şimdi Cardi B, birçoğu çocuk olan ve çoğu Gambiya'dan göç eden tüm kurbanların cenaze masraflarını ödemeye söz vererek büyüdüğü mahalleye geri dönüyor.

Rapçi CNN'e yaptığı açıklamada , "Bronx'lu olmaktan son derece gurur duyuyorum ve hala orada yaşayan ve çalışan birçok ailem ve arkadaşım var. Dolayısıyla, yangını ve tüm kurbanları duyduğumda, yardım etmek için bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum. Kurbanların ailelerinin yaşadığı acıyı ve ıstırabı hayal bile edemiyorum, ama umarım buna gerek kalmaz. Sevdiklerini gömmenin maliyetiyle ilgili endişe, onlar ilerleyip iyileşirken yardımcı olacaktır. Bu korkunç trajediden etkilenen herkese dua ve taziyelerimi gönderiyorum."

Yetkililer , yangının dubleks bir dairede elektrikli bir ısıtıcının kıvılcım vermesiyle çıktığını belirledi. 19 katlı apartmanın sakinleri gazetecilere verdiği demeçte, kompleksin tutarsız ısıtmaya sahip olduğunu ve birçoğunun soğuk kış gecelerinde ısınmak için elektrikli ısıtıcılar gibi diğer seçenekleri aradığını söyledi.