Emily Ratajkowski'den Genç Modellere Kariyer Tavsiyesi
ÜNLÜ STİLİ

Emily Ratajkowski'den Genç Modellere Kariyer Tavsiyesi

Model, aktivist ve yazar Emily Ratajkowski kariyerindeki iniş ve çıkışları anlattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Ocak 2022

Emily Ratajkowski, " Üç yıl önce biri bana bir kitap yazıp yayınlayacağımı söyleseydi, onlara inanmazdım" diyor. "Benim için en büyük ders, eğer bir şey yapmak istiyorsan ve bunu kafana koyduysan ve gerçekten azimliysen... Bunu gerçekleştirebilirsin."

Oyuncu, girişimci ve yazar Emily Ratajkowski, ilk modellik günlerinden New York Times'ın en çok satanlar listesindeki kitabı My Body'nin yazarı olarak şu anki başarısına kadar geniş kapsamlı ve çeşitli bir çalışma hayatına sahip. 30 yaşındaki yıldız isim dönüm noktası projelerinden bugüne kadarki kariyerini ve geleceğe giden yolda nasıl aksiliklerle karşılaştığı hakkında konuştu.

İlk işinin modellik olduğunu aktaran Ratajkowski, "Teen dergisi için modellik yaptığımı hatırlıyorum ve hepsi benim için çok çekiciydi. Ama makyaj sanatçısı kaşlarımı aşırı aldı..."

Ratajkowski'nin ilk kariyer hamlesi editoryal modellik olsa da, dünya çapında dikkatleri ilk kez bir klipteki görünümü sayesinde çekti. 2013'te Blurred Lines müzik videosu; tartışmalardan payını alan bir video.

GENÇ MODELLERE TAVSİYELER

Ünlü model, "Bugün mankenlik yapacak genç bir kız için, ona ajansların sizi koruyor gibi görünseler de, korumadıklarını söylerdim. Kendi sınırlarınız olmalı ve kendinize bakmayı öğrenmelisiniz. Bence endüstrinin gerçekten değişmesi gerekiyor, ancak genç bir kadının kendini koruyabilmesinin bir yolu bu." diye açıklıyor.

Ratajkowski'nin kariyeri, 2013'ten sonra büyük bir çevrimiçi takip, kapak çekimleri ve oyunculuk fırsatlarıyla yeni zirvelere ulaştı. Ancak asla kolay olmadı. "Başarısız olduğumu hissettiğim çok zaman oldu" diyor. "Genel olarak kendime karşı çok sertim. İlk başlarda bu, seçmelere katılmamak ya da bir iş rezervasyonu yaptırmaya yaklaşmak ve onu kaçırmak olurdu - ve her şey çöküyormuş gibi hissettim."

"Kariyerimde kariyer yollarını değiştirmeyi veya pes etmeyi düşündüğüm çok zaman oldu" dedi. "Üniversiteye gittiğimde modelliği tamamen bıraktım ve bir sanatçı olacağımı düşündüm, sonra ayrıldım ve tam zamanlı olarak modellik yapmaya başladım ve sonra oyunculukla biraz uğraştım... Sürekli geliştiğimi hissediyorum." şeklinde açıklıyor.

En son odaklandığı kariyeri Ratajkowski için en tatmin edici gibi görünüyor. 2017 yılında kendi giyim markası Inamorata'yı kurdu ve bunun ve kitabının yazılmasının bugüne kadar en sevdiği işler olduğunu söylüyor. "Kendi işimin sahibi olmak ve sevdiğim, arkadaşlarım olan bir grup kadınla çalışmak... çok zevkliydi" diye açıklıyor. "Artık sevdiğim şey, kariyerimde her şeyin daha çok benim elimde ve kontrolümde olması. Başarısızlıklar büyük kayıplardan çok yoldaki tümsekler gibi hissettiriyor ve diğer insanların hayır demesinden daha az etkileniyorum."

Görünüşte kendinden emin bir görünüme rağmen, Ratajkowski kitabında sakatlayıcı güvensizlikler ve kendinden şüphe duyma hakkında açıkça yazıyor. "Asla olmak istediğim kadar iyi olmayacağımdan her zaman çok emin oldum, bence bunu aşmak ve hatta kötü bir şey yapmak bile çok önemli olabilir. Kendinden şüphe duymayla savaşmanın yolu çalışmaya devam etmektir. Bu duyguya sahip olmak sorun değil; sadece onu geçmeniz gerekiyor." diyor.