Düşes Kate Rugby'yi Kraliyet Görevleri Listesine Ekledi
ÜNLÜ STİLİ

Düşes Kate Rugby'yi Kraliyet Görevleri Listesine Ekledi

Cambridge Düşesi Kate Middleton, Prens Harry’den devraldığı yeni göreviyle Rugby Futbol Birliği’nin yönetimine getirildi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Şubat 2022

Üniversite hokey takımındaki günlerinden geçen yıl tenis şampiyonu Emma Raducanu'yu sahaya çıkarmaya kadar , Cambridge Düşesi'nin sporla uğraştığı bir sır değil. Şimdi, Kensington Sarayı, Düşes Kate'in resmi görevlerinin bir parçası olarak ragbi yaptığını ve kraliyet hayatından geri adım atmadan önce Prens Harry'ye ait iki himayeyi devraldığını duyurdu.

2 Şubat'ta yapılan bir açıklamada, bir sözcü, Rugby Futbol Ligi patronu ve Rugby Futbol Birliği patronu rollerinin kraliçe tarafından Kate'e verildiğini doğruladı ve "Majesteleri'nin uzun süredir devam eden spor tutkusu ve hem topluluklarımız içinde hem de bireysel düzeyde sağlayabileceği yaşam boyu faydalar ile yakından uyumlu." denildi.

Haber patlak verdiğinde, Kate sosyal medyada kişisel bir mesaj paylaştı ve şunları yazdı: "Rugby Futbol Ligi ve Rugby Futbol Birliği'nin Patronu olduğum için çok heyecanlıyım. … Oyunların tüm seviyelerinde onlarla çalışmayı ve her iki spor için de heyecan verici bir yıl olacağını vaat eden İngiltere'yi neşelendirmeyi dört gözle bekliyorum! C."

Kate yeni rollerle pratik yapmak için hiç zaman kaybetmedi. Çarşamba sabahını dünyanın en büyük ragbi stadyumlarından biri olan Londra'daki Twickenham Stadyumu'nda geçirdi.

Kraliyet ihtişamı ziyaret için soyunma odasında bırakıldı, Kate siyah İngiltere rugby antrenman üstü, siyah spor tayt ve spor ayakkabılarla geldi. Kate, İngiliz oyuncu Elliot Daly'ye "Burada olmaktan gurur duyuyorum" dedi. "Öğrenecek çok şeyim var."