94. Oscar Ödülleri'nde Çiftler Yarışıyor
ÜNLÜ STİLİ

94. Oscar Ödülleri'nde Çiftler Yarışıyor

Bu yılki Oscar adaylıkları, “güçlü çift”e yepyeni bir anlam kazandırdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2022

Dört oyunculuk kategorisinin tamamına yayılan karı kocalar Kirsten Dunst ve Jesse Plemons ile Penélope Cruz ve Javier Bardem sırasıyla En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ve En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında aday gösterildi.

Cruz, Pedro Almodovar'ın Parallel Mothers'ında Oscar sezonunun hüzünlü annelerinden birini canlandırırken, kocası Bardem, Being the Ricardos'taki Desi Arnaz rolüyle övüldü. Bardem yaptığı açıklamada, "Bu kutlamayı yetenekli eşim Penelope ile Parallel Mothers'daki performansı nedeniyle paylaşmaktan daha mutlu olamazdım" dedi.

Dunst ve Plemons, Jane Campion yönetmenliğindeki Power of the Dog'da çiftlik sahibi bir çift olarak gösterdikleri güçlü performansla aday oldu. Ayrıca yönetmen Campion da ikinci kez En İyi Yönetmen adaylığıyla tarih yazdı.

Dunst basın açıklamasında, "Akademi tarafından onurlandırılmak gerçekten mahcup edici bir deneyim. Hem Jesse hem de benim ilk adaylığımızda bir araya gelmek en çılgın hayallerimizin ötesinde." dedi.

Çift Oscar adaylığı uzun süredir devam eden bir gelenektir; Greta Gerwig ve Noah Baumbach 2020'de listeye katılırken, Brangelina 2009'da her iki başrol kategorisinde de aday gösterildi. 94. Akademi Ödülleri, Razzies'de daha az romantik bir tarihin yazılmasının ardından 27 Mart'ta gerçekleşecek.