Beyonce Oscar Adayı Oldu
ÜNLÜ STİLİ

Beyonce Oscar Adayı Oldu

Beyonce, En İyi Orijinal Şarkı dalında ilk Oscar adaylığını elde etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2022

Beyonce ilk kez Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. Halihazırda rekor sayıda Grammy ödülü sahibi olan süperstar, King Richard filmine eşlik eden "Be Alive" ile En İyi Orijinal Şarkı dalında aday gösterildi. Parça, yükselen armoniler, canlandırıcı bir mesaj ve Beyoncé'nin imzası olan güçlü vokalleriyle ilham verici bir marş. Şarkı aynı zamanda genç Venus ve Serena Willams'ın babaları/koçları Richard Williams'ın rehberliğinde yükselişini izleyen drama için mükemmel bir eşleşme.

Williams kardeşler, ilk olarak King Richard'ın fragmanının yayınlandığı Ekim ayında sürpriz yeni şarkıyı duyurdular. Richard'ı canlandıran ve performansıyla başrol oyuncusu adaylığı kazanan Will Smith, filmin gösteriminden sonra Beyoncé ile işbirliğinin ortaya çıktığını açıkladı.

Beyoncé'nin daha önce, "canlı aksiyon" Lion King'e eşlik eden cesur orijinal şarkı "Spirit"i yayınladıktan sonra 2020 Oscar adaylığı kazanması bekleniyordu. Ancak olmadı ve bu onu kızdırdı.

En İyi Orijinal Şarkı dalındaki diğer adaylar arasında; "Dos Oruguitas" (Encanto), "Down to Joy" (Belfast), "No Time to Die" (No Time to Die), "Somehow You Do" (Four Good Days) yer alıyor.