Brad Pitt Angelina Jolie'ye Dava Açtı
ÜNLÜ STİLİ

Brad Pitt Angelina Jolie'ye Dava Açtı

Brad Pitt, çift olarak birlikte satın aldıkları Fransa'da bulunan Château Miraval'daki hissesini satan Angelina Jolie'ye dava açtı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Şubat 2022

Brad Pitt, eski eşi Angelina Jolie'nin Château Miraval şato ve üzüm bağlarındaki hissesini "yasadışı" olarak sattığını iddia ederek dava açtı.

Brad Pitt ve Angelina Jolie, evliliklerinin iki yılı da dahil olmak üzere yaklaşık 11 yıl birlikteydiler, ancak Eylül 2016'da "uzlaşmaz farklılıklar" nedeniyle ayrıldılar. O zamandan beri, üçü evlat edinilen altı çocuğunu içeren bir velayet davası da dahil olmak üzere birçok davaya müdahil oldular.

En son mahkeme savaşında 58 yaşındaki Pitt, Jolie'nin şarap imalathanesindeki hisselerini "gizlice" bir Rus oligarkına sattığını iddia etti.

Jolie ve Pitt'in 2008 yılında Fransa'nın Correns kentinde Chateau Miraval'ı satın aldığı biliniyor.

58 yaşındaki Pitt, yıllar boyunca işe çok fazla zaman ve para yatırdığını ve çiftin ikisinin de diğer kişinin rızası olmadan hisselerini satamayacaklarını anladıklarını iddia etti.

Temmuz 2021'de Jolie, Chateau Miraval'daki hisselerini mahkemede satma davasını sürdürdü. O sırada alıcının adını vermedi.

Mahkeme belgelerine göre Pitt, Jolie'nin Eylül 2021'de satışı sürdürmesini kabul etti, ancak satışı kabul etmediğini açıkladı. Ekim ayında Pitt, bir şirketin Jolie'nin payını satın aldığını öğrendiğinde şok olduğunu söyledi. Aktör, Jolie'nin anlaşmanın ayrıntılarını kendisinden sakladığını iddia etti.

Pitt'in davası, Jolie'nin satışını bozmayı amaçlıyor ve ayrıca tazminat talep ediyor.