Meghan Markle'ın Spotify Podcast'i Bu Yaz Başlayacak
ÜNLÜ STİLİ

Meghan Markle'ın Spotify Podcast'i Bu Yaz Başlayacak

Sussex Dükü ve Düşesi, 2020'de şirketle çok yıllı bir anlaşma imzalamıştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mart 2022

Meghan Markle'ın ilk podcast'i yakında başlıyor. Sussex Düşesi ilk podcast serisini bu yaz Spotify'da yayınlayacak . Podcast, Markle ve kocası Prens Harry'nin 2020'de Spotify ile imzaladığı çok yıllı anlaşmanın bir parçası.

Geçtiğimiz ocak ayında komedyen Joe Rogan'ın, The Joe Rogan Experience adlı popüler podcast'i; corona virüs ile ilgili komplo teorileri ve aşıyla ilgili dezenformasyon yaymakla suçlanmış bunun üzerine Prens Harry ve Meghan Markle, Joe Rogan'ın podcast'i aracılığıyla dezenformasyona ev sahipliği yaptığı için Spotify'ı eleştirmişti. Şirketle 18 milyon sterlin değerinde anlaşması olan çift, açıklama yayımlayarak müzik platformunun patronlarıyla endişeleri hakkında konuştuklarını söyledi.

Markle'ın podcast'inin haberi de kraliyet çiftinin Spotify'a karşı konuşmasından sonra geldi. Archewell Vakfı'nın bir parçası olarak çiftin podcast stüdyosu olan Archewell Audio'dan bir sözcüye göre, stüdyo "Spotify yöneticileriyle platformun yanlış bilgilendirme politikaları ve uygulamaları hakkında teşvik edici konuşmalar yaptı." Bu nedenle kraliyet çifti, podcast serisini Spotify ile ilerletiyor.

Dük ve düşes ayrıca daha güvenilir ve doğru bilgilerle daha güvenli, iyi kaynaklı bir ses ortamını teşvik etmek için doğrudan yayıncıyla birlikte çalışacak. Sözcünün açıklamasına göre, ekiple birlikte yürüttükleri ortak çabalar arasında, "yaratıcı farkındalığını artırmaya, yanlış bilgilerin yayılmasını en aza indirmeye ve şeffaflığı desteklemeye yönelik yeni politikalar, uygulamalar ve stratejiler" için öneriler yer alıyor.

Çiftin Spotify anlaşması, birkaç ay önce Netflix ile çok yıllı bir anlaşma imzaladıktan sonra geldi. Her iki anlaşma da Markle ve Prens Harry'nin Mart 2020'de resmi olarak kraliyet görevlerinden ayrılmasından sonra yapıldı. Kraliyet çifti şu anda oğulları Archie ve kızları Lilibet ile birlikte Kaliforniya, Montecito'da yaşıyor.

Markle'ın podcast'i için belirli bir prömiyer tarihi ve daha fazla ayrıntı henüz açıklanmadı.