Will Smith İlk Oscar'ını Alırken Geceye Damga Vurdu
ÜNLÜ STİLİ

Will Smith İlk Oscar'ını Alırken Geceye Damga Vurdu

Will Smith, ödülünü almadan önce sahnede komedyen Chris Rock'ı tokatladıktan sonra Akademi ve meslektaşlarından özür diledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mart 2022

Will Smith nihayet Oscar kazandı. Bu, aktör ve hayranlarının onlarca yıldır gerçekleşmesini beklediği bir an. Ancak Smith'in En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanması, Pazar günkü 94. Akademi Ödülleri'nde bir tartışma bulutu ile geldi.

King Richard filmindeki Richard Williams rolü için Dolby Theatre'da sahneye çıkmadan önce, Rock'ın Jada Pinkett Smith'in saç kıran hastalığı nedeniyle kazıttığı saçlarıyla ilgili espri yapınca oldukça sinirlenen oyuncu sahneye çıkarak tokat attı.

Smith, konuşması sırasında Rock'ın adından bahsetmese de, olaya, "Richard Williams ailesinin şiddetli bir savunucusuydu" diyerek başlayarak olaya değindi ve görünüşe göre birkaç dakika önce karısına karşı kendi koruyuculuğuna atıfta bulundu.

"Akademi'den özür dilemek istiyorum. Tüm aday arkadaşlarımdan özür dilemek istiyorum. Bu çok güzel bir an ve ödül kazanmak için ağlamıyorum. Bu benim için bir ödül kazanmakla ilgili değil. Bunu yapabilmekle ilgili." dedi Smith konuşmasında, gözyaşları içinde. "Tim ve Trevor ve Zack ve Saniyya ve Demi ve Aunjanue ve King Richard'ın tüm oyuncu kadrosu ve ekibi ve Venus ve Serena , tüm Williams ailesi. Sanat hayatı taklit eder. Dedikleri gibi çılgın bir baba gibi görünüyorum. Richard Williams hakkında."

Smith ayrıca oyunculuk kariyerine 30 yıl boyunca Oscar kazanmanın kendisi için ne anlama geldiğini de yansıttı.

"Hayatımın bu zamanında, bu anda, Tanrı'nın beni bu dünyada yapmaya ve olmaya çağırdığı şey karşısında şaşkına döndüm" dedi. "Hayatım boyunca insanları sevmeye ve insanları korumaya... ve halkım için bir nehir olmaya çağrılıyorum."