Kraliçe Prens Philip'i Anma Töreninde Neden Yeşil Giydi?
ÜNLÜ STİLİ

Kraliçe Prens Philip'i Anma Töreninde Neden Yeşil Giydi?

Kraliçe'nin Prens Philip'in anma töreninde yeşil giymesinin duygusal nedeni var.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mart 2022

Kraliyet ailesi, ölümünden neredeyse bir yıl sonra, merhum Prens Philip'in yaşamını ve mirasını anmak için bir araya geldi.

Kraliçe Elizabeth, Londra'daki Westminster Abbey'de İngiliz kraliyet ailesinin üyeleri, diğer Avrupa kraliyetleri ve hayır kurumlarının temsilcilerinin katıldığı bir Şükran Günü Ayini yönetti. Ancak Majesteleri, bir anma töreni için beklendiği gibi siyah giymek yerine orman yeşili bir elbise ve ona uygun bir şapka giydi.

Kraliçenin merhum kocasına ithafen yeşil giymesinin aslında dokunaklı ve duygusal bir nedeni vardı. "Edinburgh Yeşili" olarak bilinen renk, Philip'in resmi üniforma rengiydi. Dük, renge olan aşkıyla tanınırdı.

Prenses Anne de annesine katıldı, siyah vurgulu yeşil bir paltoyla geldi, tıpkı elbisesini siyah ve yeşil bir şapka ve gümüş bir broşla eşleştiren Cornwall Düşesi Camilla gibi.

Avrupalı konuklardan İspanya'nın Prenses Letizia'sı da zümrüt yeşili bir ceket ve büyüleyici bir şekilde saygılarını sundu.

Kraliyet ailesinin hizmete katılan diğer üyeleri arasında Cambridge Dükü ve Düşesi ile en büyük iki çocuğu Prens George ve Prenses Charlotte vardı.