Penelope Cruz'un Oscar Elbisesinin Yapımı 680 Saat Sürdü
ÜNLÜ STİLİ

Penelope Cruz'un Oscar Elbisesinin Yapımı 680 Saat Sürdü

Penelope Cruz, Oscar için özel yapım bir Chanel couture elbise tercih etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mart 2022

Penelope Cruz, sürekli klasik stili sayesinde her zaman kırmızı halıda dikkat edilmesi gereken favorilerimizden biri. Ancak, Pedro Almódovar'ın Parallel Mothers'deki etkileyici performansının ardından bu yılki Akademi Ödülleri'nde En İyi Kadın Oyuncu adaylarından biri olarak, sıradan bir elbise tercih edemezdi.

Yıldız, Chanel imzalı zarif, boyundan bağlamalı bir balo elbisesiyle Oscar adayına mükemmel bir şekilde yakışan bir görünümle kırmızı halıda boy gösterdi.

Arkası açık tafta elbise, aktris için özel olarak üretildi ve Haute Couture sonbahar/kış 2020 koleksiyonundan bir görünümden ilham aldı. Elbisenin tasarımı ve yapımı, 680 saatlik inanılmaz bir çalışma gerektirdi ve 8.000 işlemeli parça içeriyordu.

'Metalik tüvit' etkisi yaratmak için kareli grafik nakış oluşturuldu ve boyun çizgisine bir kolye olarak uygulandı, fiyonk ise mavi ve gümüş parıltılı payetler ile Lunéville (Fransız'ın Lunéville kasabasında kurulan, tambur nakışı olarak da bilinen özel bir teknik) tığ işi kullanılarak elde işlendi.

Chanel ayakkabı ve Chanel High Jewellery küpe ve yüzüklerle görünümünü tamamladı.