Emily Ratajkowski'ye Açılan Paparazzi Davasında Sonuç!
ÜNLÜ STİLİ

Emily Ratajkowski'ye Açılan Paparazzi Davasında Sonuç!

Emily Ratajkowski, "Mood Forever" Instagram gönderisi nedeniyle açılan davada anlaşmaya vardı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Nisan 2022

Instagram gönderisinin efsanesi sonunda sona erdi. Emily Ratajkowski ve bir paparazzi fotoğrafçı, 2019'dan kalma bir Instagram Hikayesi hakkında devam eden bir davada uzlaşmaya vardı. Kullanılan görüntü Ratajkowski'nin rızası olmadan çekildi ve fotoğrafta modelin yüzüne bir buket çiçek tuttuğu görülüyor.

Geçmişte Gigi Hadid'e de dava açmış olan paparazzi fotoğrafçı Robert O'Neil, EmRata'nın fotoğrafı paylaşmak için kendisinin izin almadığını ve görüntüyü lisanslamadığını iddia etti. O'Neil, Emily'ye 150.000 dolara kadar tazminat davası açtı ve Emily'nin çalışmasından elde etmiş olabileceği herhangi bir kârı da istedi.

Paparaziler ve ünlüler arasındaki bu tür yasal savaşlar günümüz dünyasında yaygın olsa da, Ratajkowski'nin yeni uzlaşma kararı, bir Instagram Hikayesinin telif hakkı sonuçlarını, bir kullanıcının ana akışındakine kıyasla dikkate alan ilk karar olarak tarihe geçiyor.

The Fashion Law'a göre, 13 Nisan'daki bir dosyada, O'Neil ve Ratajkowski'nin avukatları mahkemeye "nihai bir uzlaşma anlaşması müzakerelerini beklerken prensipte bir anlaşmaya vardıklarını" bildirdiler ve davanın durdurulmasını talep ettiler.