Hailey Bieber Felç Geçirdiği Kalp Hastalığını Anlattı
ÜNLÜ STİLİ

Hailey Bieber Felç Geçirdiği Kalp Hastalığını Anlattı

Hailey Bieber paylaştığı video ile yakın zamanda geçirdiği sağlık sorunu hakkında detayları paylaştı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Nisan 2022

Model Hailey Bieber, eşi Justin Bieber ile kahvaltı ettikleri sırada beyninde bir pıhtı atması sonucu kısa süreli bir felç geçirdiğini ve konuşmakta güçlük çektiği rahatsızlığını Youtube kanalında anlattı.

Kocasıyla kahvaltı ederken konuşmasında sorun yaşamaya başladığını ve parmak uçlarında uyuşma olduğunu söyledi. "Bu kesinlikle hayatımın en korkunç anıydı" dedi.

Bieber, testlerin mini felç olarak da bilinen geçici bir iskemik atak geçirdiğini ortaya çıkardığını aktardı.

Testlerden geçtikten sonra doktorların, kalbin iki üst odası, sağ ve sol atriyum arasında küçük bir açıklık bulunduğunu ve bunun kalbinden beynine kan pıhtısının hareket etmesine neden olan açık bir foramen ovale (PFO) olduğunu söylediklerini aktardı.

12 ila 13 milimetre arasında olduğunu söylediği deliği kapatmak için bir prosedür yapılması için tekrar hastaneye kaldırıldı.

Doktorları, ünlü modele son dönemde yeni edindiği üç alışkanlığı yüzünden bu olayın meydana gelmiş olabileceğini söyledi. Bunlardan biri Hailey Baldwin'in doktoruna danışmadan kullanmaya başladığı doğum kontrol hapları. Bir süre önce geçirdiği Covid 19'un da bu duruma neden olabileceği doktorları tarafından Hailey Baldwin'e açıklandı. Hailey Baldwin'in çok kısa bir zaman diliminde ABD'den Fransa'ya gidip dönmesinin yani uzun uçak yolculuğunun da bu tür bir olaya neden olabileceğini de doktorları ünlü modele anlattı.

KALBİNDEKİ DELİK İÇİN OPERASYON GEÇİRDİ
Videoda anlattığına göre Hailey Baldwin Bieber, bir gece acil serviste kaldığı hastaneden taburcu edildi. Fakat daha sonra kapsamlı tetkikler yaptırdı. Renkli görüntülemenin ardından Baldwin Bieber'ın halk arasında "delik kalp" olarak bilinen Patent Foramen Ovale adlı sorunu bulunduğu ortaya çıktı. Kan pıhtısına da bu durumun neden olduğu anlaşıldı. Ünlü model daha sonra 12- 13 milimetrelik bu deliğin kapatılması için bir operasyon geçirdi. Baldwin Bieber, bu operasyonun başarılı geçtiğini ve hızla iyileşmeye başladığını da sözlerine ekledi.