Glenn Close ile Doğal Yaşlanma Üzerine
ÜNLÜ STİLİ

Glenn Close ile Doğal Yaşlanma Üzerine

75 yaşındaki Glenn Close, kadınların yaşlanma konusunda "beyinin yıkandığını" söylüyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Mayıs 2022

Glenn Close yetmişlerinde gibi hissetmiyor. Aklı hala 25 yaşında, bu yüzden yaşlanma sürecini benimsemek bazen zor olabilir. Yakın zamanda verdiği bir demeçte, bunu daha da zorlaştıran şeyin, toplumun gerçekçi olmayan güzellik standartları olduğunu söylüyor.

Muhtemelen fark ettiğiniz gibi, çok aşamalı yaşlanma karşıtı cilt bakımı rutinleri, prosedürleri, dolgu maddeleri ve benzerleri, doğal olarak yaşlanma korkusuyla yaygın bir şekilde norm haline geliyor. Close bunlarla beynimizin yıkandığını düşünüyor. "Cildimiz hakkında çok beynimiz yıkandı. Kesinlikle kadın cildi hakkında." diyor.

Her zaman kolay olmasa da Hollywood yıldızı cildini incelemek yerine içindeki güzelliği bulmaya çalışıyor. "Sabah belli bir ışıkta koluma bakıyorum ve 'Ah! Şaka mı yapıyorsun? Bu kimin kolu? Şaka mı yapıyorsun?' Ve sonra, tamam, anlıyorum; oluyor" dedi.

Glenn Close "Yani, kendimi kucakladığım noktaya gelmeye çalışıyorum bunun için kullandıkları kelime nedir? Kırışık cilt? İçinde bir güzellik var mı? Gelgit çekildikten sonra belki kum gibi göründüğünü düşünmeye çalışıyorum." diye ekledi.

"Her zaman vücudumun gerçekte ben olmadığını hissettim. Tüm hayatımız boyunca bakmadığımız bu eve sahibiz ve bu senin kim olduğun değil" diye açıkladı. Önemli olan, içinde ne olduğu, dedi. "Aslında bu benim için büyüleyici, çünkü evimiz yaşlandıkça, giderek daha ilginç ve ilgi çekici hale gelmeliyiz" diye ekledi. "Ve yine de insanların gördüğü bir cepheniz var."