Amber Heard, Johnny Depp'in Hakaret Davası Kararına Yanıt Verdi
ÜNLÜ STİLİ

Amber Heard, Johnny Depp'in Hakaret Davası Kararına Yanıt Verdi

Amber Heard, "Eski kocamın orantısız gücüne ve etkisine karşı koymak için kanıt dağının hala yeterli olmamasına üzüldüm." dedi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Haziran 2022

Hollywood yıldızı Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki iftira davasında karar çıktı. Depp, eski eşinden 15 milyon dolar tazminat kazandı. Depp de Heard'e 2 milyon dolar tazminat ödeyecek.

Geçtiğimiz haftalarda hem Heard hem de Depp, her iki taraf için de çok sayıda tanıkla birlikte kürsüye çıktı. Jüri, geçtiğimiz üç gün boyunca, aktrisin The Washington Post için 2018 tarihli köşe yazısında Depp'i "aile içi istismarı temsil eden halka açık bir figür" olarak nitelendirdiği yazısıyla karalayıp karalamadığını tartıştı. Amber Heard'ün yazısında Johnny Depp'in ismi geçmiyordu ancak ikilini ortak geçmişi bilindiğinden herkesin aklına tek bir isim geliyordu.

Tüm aile içi taciz iddialarını reddeden Karayip Korsanları aktörü, açtığı karalama davası sırasında, Heard'in sözlerinin itibarını ve kariyerini zedelediğini söyledi.

Jüri oybirliğiyle karar verdi ve Heard'ı hakaretten suçlu buldu. Depp'e tazminat olarak 10 milyon dolar ve cezai tazminat olarak 5 milyon dolar verilirken, Heard'a, Depp'in avukatının kötüye kullanma iddialarını bir aldatmaca olarak nitelendirmesinin ardından açtığı karşı davayla ilgili tazminat olarak 2 milyon dolar verildi.

Heard, karar duruşması için mahkeme salonunda hazır bulunurken, Depp İngiltere'den dinledi.

Kararın ardından Heard bir açıklama yaptı. Depp'in şöhretine atıfta bulunarak, "Bugün hissettiğim hayal kırıklığı kelimelerin ötesinde. Kanıt dağının hala eski kocamın orantısız gücüne ve etkisine karşı koymak için yeterli olmamasına üzüldüm" dedi.

"Bu kararın diğer kadınlar için ne anlama geldiği konusunda daha da hayal kırıklığına uğradım. Bu bir gerileme. Zamanı, sesini yükselten bir kadının alenen utandırılabileceği ve aşağılanabileceği bir zamana geri götürüyor. Bu fikri geri çeviriyor. Kadına yönelik şiddetin ciddiye alınması gerekiyor" dedi.

İngiltere'deki davayı kazandığına işaret eden Heard, "Bir Amerikalı olarak sahip olduğumu düşündüğüm özgürce ve açık konuşma hakkını kaybettiği için" hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

"Altı yıl sonra jüri bana hayatımı geri verdi, çok mutluyum" diyen Depp açıklamasını, "Gerçek hiçbir zaman yok olmaz. "En başından beri, bu davayı açmanın amacı, sonucu ne olursa olsun gerçeği ortaya çıkarmaktı. Doğruyu söylemek, çocuklarıma ve beni desteklemekte kararlı olan herkese borçlu olduğum bir şeydi." diyerek bitirdi.