Ana de Armas 'Blonde'da Marilyn Monroe'ya Dönüşüyor
ÜNLÜ STİLİ

Ana de Armas 'Blonde'da Marilyn Monroe'ya Dönüşüyor

Marilyn Monroe filmi 'Blonde' hakkında bilinmesi gereken her şey...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Haziran 2022

Marilyn Monroe hayranları film ikonunu yepyeni bir gözle görmek üzereler.

Netflix, Joyce Carol Oates'in aynı adlı kitabından uyarlanan Andrew Dominik'in yönettiği Marilyn Monroe filmi Blonde'un ilk fragmanını yayınladı.

Ana de Armas'ı Marilyn Monroe'yu canlandıran film, yıldızın hayatına ve kariyerine daha ham ve açıklayıcı bakışlardan biri olacak. Asıl adı Norma Jeane Mortenson olan Monroe, 1962'deki zamansız (ve gizemli) ölümüne kadar 30'dan fazla filmde rol aldı ve o zamandan beri klasik Amerikan sinemasının demirbaşlarından biri oldu.

De Armas, rolü üstlenmek ve aktrisin hayatına tamamen farklı bir bakışı nasıl sergileyeceği hakkında konuştu. De Armas, "Andrew'un Marilyn Monroe'nun hayatının bir versiyonunu kendi merceğinden sunmak için hırsları en başından beri çok açıktı. Dünyanın sadece Marilyn olmanın değil, aynı zamanda Norma Jeane olmanın gerçekte nasıl bir his olduğunu deneyimlemesini istedi. Bunu onun hikayesine şimdiye kadar gördüğüm en cüretkar ve feminist yaklaşım olarak buldum." dedi.

Blonde'un 23 Eylül'de dünya çapında akış platformuna çıkacak. De Armas'ın yanı sıra, Adrien Brody "The Playwright" (Arthur Miller olduğu tahmin ediliyor), Bobby Cannavale "The Ex-Athlete" (Joe DiMaggio) olarak rol alıyor ve Julianne Nicholson, Monroe'nun annesini canlandıracak.

Yönetmen Andrew Dominik, filmde Monroe'nun parlak kırmızı halı prömiyerleri ve Gentlemen Prefer Blondes gibi klasik filmlerin çekimleri gibi, elbette Monroe'nun hayatından unutulmaz anlara yer verecek olsa da, filmin temel odak noktasının, aktris, kariyeri boyunca onu takip eden muazzam miktarda travma olduğunu söyledi.

Filmin yönetmeni, filmin beğeni toplayan reytingini savunarak, "Film samimi. Sevgiyle yapıldı. İyi niyetle yapıldı. Ama aynı zamanda öfke dolu. Beni kışkırtıcı olarak gör, ama asla yapmaya çalıştığım şey bu değil. Sadece elimden geldiğince açık bir şekilde söylemeye çalışıyorum. Amacım seni Marilyn'e aşık etmek."

De Armas, Queue'ya filmin çoğu insanın beklediğinden daha deneysel olacağını açıkladı.

"Filmimiz doğrusal veya geleneksel değil; duyusal ve duygusal bir deneyim olması amaçlanıyor" dedi. "Film onun duyguları ve deneyimleriyle birlikte ilerliyor. Onun bedeninin ve zihninin içinde olduğumuz anlar var ve bu, izleyiciye aynı anda Norma ve Marilyn olmanın nasıl bir şey olduğunu deneyimleme fırsatı verecek."