Hailey Bieber'ın Cilt Bakım Markası Rhode'a Dava Açıldı
ÜNLÜ STİLİ

Hailey Bieber'ın Cilt Bakım Markası Rhode'a Dava Açıldı

Moda markası Rhode, Hailey Bieber'ın cilt bakım markasına dava açtı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Haziran 2022

Rhode'un kurucu ortakları Purna Khatau ve Phoebe Vickers, Hailey Bieber'ın geçen hafta "Rhode" adı altında faaliyete geçen cilt bakım şirketine dava açtı. Sözü edilen moda markası 2014 yılında başladı ve o zamandan beri Beyoncé ve Tracee Ellis Ross gibi isimler tarafından giyilen Ella Dress gibi güzel elbiseleriyle tanındı. İkili, adı Yunanca deniz perisi kelimesine atıfta bulunarak seçti, Rhode ise Bieber'ın göbek adı.

Kurucu ortakların hukuk konseyinden Lisa Simpson ile Khatau ve Vickers "Federal bir yargıçtan, federal Lanham Yasası ve New York ortak hukuku uyarınca Bayan Bieber'ın "rhode" markasını kullanmasını derhal engellemesini istiyor." Simpson ayrıca, "Ms. Bieber, güzellik cilt bakım serisini Rhode ile aynı markayı kullanarak başlattı… Rhode'u ve onun önceki haklarını bilmesine rağmen—Ms. Bieber, dört yıl önce Rhode'dan RHODE markasını almaya çalıştı. Bu talihsiz bir durum. Elbette, Hailey'nin markası için göbek adını kullanmak istediğini anlıyoruz, ancak bununla ilgili yasa açık: Adınızı kullanmak istediğiniz için bu tür bir marka karmaşası yaratamazsınız." dedi.

Simpson bunu "Büyük bir küçük ticari marka kullanıcısının daha küçük bir kıdemli kullanıcının pazarını çiğnemekle tehdit ettiği bir ters kafa karışıklığı vakası" olarak nitelendirdi. Bieber, davaya henüz halka açık bir yanıt vermedi.