Prens William ve Kate Middleton'ın Evliliklerinin 10. Yılına Özel Portre
ÜNLÜ STİLİ

Prens William ve Kate Middleton'ın Evliliklerinin 10. Yılına Özel Portre

2011'de evlenen Prens William ve Kate Middleton çiftinin evliliklerinin 10. yılına özel yapılan ilk resmi portreleri yayınlandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Haziran 2022

Cambridge Dükü Prens William ve Düşesi Kate Middleton'ın geçtiğimiz yıl evliliklerinin 10. yılına özel olarak resmedilen ilk resmi portresi ortaya çıktı.

Ödüllü İngiliz sanatçı Jamie Coreth tarafından yapılan yağlı boya resim, geçtiğimiz yıl Cambridgeshire Kraliyet Portre Fonu tarafından çiftin geride bıraktığı 10 yılı kutlamak amacıyla hediye olarak hazırlanmıştı. Resimde Middleton, The Vampire's Wife imzalı zümrüt yeşili bir elbise ve mücevherli Manolo Blahnik topuklu ayakkabılar giyiyor. William ise mavi kravatlı siyah bir takım elbise içinde şık görünüyor.

Sanat eseri, 2021 yılında Cambridgeshire Kraliyet Portre Fonu tarafından Cambridgeshire'a hediye olarak görevlendirildi. Bu nedenle Coreth, arka planı Cambridge'deki tarihi taş binaların birçoğunun tonları ve renkleri ile boyayarak bölgeden aldığı ilhamı portreye dahil etti.

Ziyaretçiler, eseri önümüzdeki üç yıl boyunca Cambridge Üniversitesi'nin Fitzwilliam Müzesi'nde görebilecek ve daha sonra resim, şehirdeki diğer topluluk alanlarında ve galerilerde sergilenecek. Ayrıca ikonik galerinin yeniden açılmasını kutlamak için 2023'te Londra Ulusal Portre Galerisi'ne ödünç verilecek.

Coreth, "Bu resmi yapmak için seçilmek hayatımın en olağanüstü ayrıcalığı oldu," diye açıkladı. "Majestelerini hem rahat, hem cana yakın, hem de zarif ve ağırbaşlı göründükleri bir şekilde göstermek istedim. Onları birlikte betimleyen ilk portre olduğu için ve özellikle Cambridge Dükü ve Düşesi olarak zamanlarında, görüntünün kamusal ve özel yaşamları arasında bir denge hissi uyandırmasını istedim. Parça, bir hediye olarak sipariş edildi. Cambridgeshire halkı ve umarım onlar da benim onu yaratmaktan zevk aldığım kadar zevk alırlar."

Portre, The Vampire's Wife'ın tasarımcısı Susie Cave için, Kate'in böylesine önemli bir an için tasarımlarından birini giymeyi seçmesiyle büyük bir anı işaret ediyor.

Düşes, yıllar boyunca düzenli olarak markaya yöneldiği için açıkça etiketin büyük bir hayranı. Bu yılın başlarında Belize turu sırasında Cave'in alametifarikası stillerinden birini pembe renkte giyerken, 2020'de İrlanda gezisi sırasında da zümrüt rengi elbiseyi giydi.