Elizabeth Taylor'ın Bulgari Broşu Satışa Çıkıyor
ÜNLÜ STİLİ

Elizabeth Taylor'ın Bulgari Broşu Satışa Çıkıyor

Hollywood ikonunun efsanevi mücevher koleksiyonundan bir parçaya nasıl sahip olabileceğinizi açıklıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Temmuz 2022

Elizabeth Taylor'ın yüksek mücevherlere karşı doymak bilmez bir iştahı olduğu bir sır değil. Hayatı boyunca biriktirdiği parçalar o kadar önemliydi ki, Hollywood'un Kraliyet Mücevherleri olarak biliniyorlardı ve 2011'de Christie's'de açık artırmaya çıktıklarında 137 milyon doları aşan rekorlar kırdılar. Yine de, bugüne kadar, tarihteki en başarılı tek sahipli mücevher müzayedesidir.

Efsanevi beyazperde yıldızı, iş patronu olduğu miras moda evleri söz konusu olduğunda ayrımcılık yapmazken, Bulgari ile özellikle özel bir ilişkisi vardı. Richard Burton bir keresinde "İtalyanca bildiği tek kelime Bulgari" dedi.

Ve Burton'dan bir nişan mücevheri olarak aldığı ilk Bulgari edinimi olan 18 karat Kolombiyalı zümrüt kolye-broş (12 armut kesim pırlantayla çevriliydi) iki yıl sonra ona aldığı zümrüt ve pırlantayla uyumlu bir kolyeye takılabilirdi.

Her ikisi de Christie'nin müzayedesinde her biri 6 milyon dolardan fazla sattı. Ayrıca 52.72 karatlık şeker somunu kabaşon safirinin demirlediği bir elmas ve safir sautoir, Burton'dan 40. doğum günü hediyesi ve madeni para kolyeler ve Serpentis de vardı.

Şimdi, bu tarihi müzayededen bir başka Bulgari mücevheri yeniden ortaya çıktı ve bu satılık. Pırlantalar ve 17.5 karat mavi ve pembe safirlerle süslenmiş platin ve altın renkli broş (yukarıda), düşük bir tahmin olan 8.000$'a kıyasla 2011'de 68.500$'dan fazla alıcı buldu. Yadigarı şu anda 110 yaşındaki New Orleans merkezli sanat, antika ve mücevher tedarikçisi MS Rau tarafından sunuluyor.

Taylor mücevherleri hakkında "Mücevherlerimi hiçbir zaman kupa olarak düşünmedim. Onunla ilgilenmek ve onu sevmek için buradayım, çünkü bizler sadece güzelliğin geçici koruyucularıyız." diyordu.