Hailey Bieber Ticari Marka Davasında İlk Galibiyetini Aldı
ÜNLÜ STİLİ

Hailey Bieber Ticari Marka Davasında İlk Galibiyetini Aldı

Hailey Bieber'ın cilt bakım markası Rhode, isim yüzünden ilk galibiyetini aldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Temmuz 2022

The Fashion Law tarafından bildirildiği üzere , bir New York federal mahkemesi, yeni cilt bakım markası Rhode ile ilgili ticari marka davasında Hailey Bieber'ın yanında yer aldı. Özellikle, aynı adı taşıyan bir moda markası tarafından kendisine karşı açılan ticari marka davası süresince markasının Rhode adını kullanmayı bırakmasını gerektirecek bir ihtiyati tedbir çıkarmayı reddetti.

Moda markası, Haziran ayında federal ve New York eyalet yasaları kapsamında ticari marka ihlali ve haksız rekabet nedeniyle Bieber ve şirketleri RHODEDEODATO CORP. ve HRBEAUTY, LLC d/b/a RHODE aleyhine dava açtı.

Bieber'ın Rhode (orta adı) adını kullanmasını ve "Rhode'un pazardaki varlığını" engellemenin yanı sıra, Bieber'ın markası hakkında tüketicinin kafa karışıklığı riskini daha da artıracak olan "The Making of Rhode" başlıklı bir belgesel yayınlamayı planlamasının bir sonucu olarak ihtiyati tedbirin gerekli olduğunu savundular.

Mahkeme, Rhode moda markası ile aynı fikirde değildi ve 22 Temmuz'da, New York Güney Bölgesi ABD Bölgesi'nden Yargıç Lorna G. Schofield, "davacının ihtiyati tedbir talebinin önyargıyla reddedildiğini" belirtti. Elbette bu davanın sonu değil ve sizi gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.