Kate Moss Neden Johnny Depp Lehine Tanıklık Yaptı?
ÜNLÜ STİLİ

Kate Moss Neden Johnny Depp Lehine Tanıklık Yaptı?

Kate Moss, Amber Heard ile davasında neden Johnny Depp lehine tanıklık yaptığını açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Temmuz 2022

Hollywood tarihinde unutulmayacak bir olay olan Johnny Depp ile eski eşi Amber Heard arasındaki karalama davasında Kate Moss tanık olarak dinlenmişti. ABD'nin Virginia eyaletinde altı hafta süren ve Depp'in lehine sonuçlanan davanın yankışları görünüşe göre bir süre daha devam edecek.

Davada çıkan karar bir yana Amber Heard'ün sonuca itiraz etmesi buna karşılık Johnny Depp'in de karşı hamlesi derken dava gündemden bir türlü düşmüyor.

MERAKLA BEKLENEN TANIK
1 Haziran'da sonuçlanan davada gösteri dünyasının bazı ünlüleri de tanık olarak dinlendi. Bunlar arasında en çok öne çıkan da Johnny Depp'in eski sevgilisi model Kate Moss oldu. 90'lı yıllarda büyük bir aşk yaşayan iki eski sevgili, kilometrelerce uzaktan online olarak yüz yüze geldi. Moss, duruşmanın başından beri merakla beklenen şahitliğini gerçekleştirdi ve Depp lehine konuştu.

Eski eşi Johnny Depp'in kendisine fiziksel şiddet uyguladığını ileri süren Ammer Heard, aynı durumun, birlikte olduğu dönemde Kate Moss için de söz konusu olduğunu belirtmişti. Heard'ün iddiası, Depp'in Moss'u merdivenlerden ittiği yönündeydi. Hatta bu iddiayı duruşmalar sırasında Amber Heard'ün kardeşi Whitney de tekrarladı.

TANIKLIĞI BÜYÜK YANKI YARATTI
Fakat Kate Moss, duruşmaya İngiltere'den video konferans yöntemiyle bağlandı ve bu iddianın tam tersi olduğunu yani Depp'in kendisini merdivenden itmediğini söyledi. İddialara konu olan olayın nasıl gerçekleştiğini ayrıntılarıyla anlattı. Moss'un bu tanıklığı bazıları tarafından "Heard'ün iddialarının yalanlanması" olarak nitelendirildi. Bazıları tarafından da "eski sevgilisini korumak için böyle konuştu" şeklinde yorumlandı.

NEDEN DEPP LEHİNE TANIKLIK YAPTIĞINI ANLATTI
Kate Moss ise aradan geçen iki ayın ardından duruşmada neden eski sevgilisi Johnny Depp lehine tanıklık yaptığını anlattı. BBC 4'ün Desert Islands Discs adlı yayınına konuk olan Moss bu konuda "Gerçeğe inanıyorum. Dürüstlüğe ve adalete inanıyorum" diye konuştu.

'GERÇEĞİ SÖYLEMEK ZORUNDAYDIM'
Kate Moss sözlerini şöyle sürdürdü: "Johnny hakkındaki gerçeği biliyorum. Onun bana tekme atmadığını, beni merdivenlerden itmediğini biliyorum. Gerçeği söylemek zorundaydım."

Kate Moss, duruşmada Amber Heard'ün "Depp tarafından merdivenlerden itildiği" iddiasını yalanladı. Model, Johnny Depp ile sevgili olduğu sırada tatile gittikleri Jamaika'daki Goldeneye Resort'ta yaşanan olayı şöyle anlattı duruşmada: "Odadan çıkmak üzereydik. Johnny benden önce çıkmıştı. Odadan çıktığım sırada merdivenlerde kayıp düştüm ve sırtımı incittim. Çığlık attım çünkü bana ne olduğunu bilmiyordum ve canım yanıyordu. O (Johnny) geldi ve bana yardım etti. Beni odaya taşıdı ve tıbbi yardım çağırdı. " Kate Moss duruşmada Johnny Depp'in kendisine asla tekme atmadığını, merdivenlerden itmediğini" tekrarladı. Model, eski sevgilisinin ilişkilerinin herhangi bir aşamasında kendisine şiddet uygulamadığını da belirtti.