10 maddede en sevdiklerimiz - Nisan'18
MODA

10 maddede en sevdiklerimiz - Nisan'18

Çok konuşulan işbirlikleri, sokak stilinden ilham alan koleksiyonlar, trençkot çılgınlığı ve ünlülerin merceği altında olan yeni tasarımcılara göz gezdiriyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2018

1- NASIL KADIN OLUNUR?

Phoebe Philo, on yıldır kreatif direktörü olduğu Céline için hazırladığı son tasarımları içeren İlkbahar/ Yaz 2018 koleksiyonunu, trençkotlar, nötr tonlar ve dönemsel ilhamlardan oluşan etkileyici bir harmanla hafızalardan silinmeyecek bir noktaya taşıdı.

2- PÜSKÜL VE DİĞERLERİ

Her adımda bacaklardan akıp giden etekler; klasik şifon dokular cesur parlak detaylar, pller, püsküller ve tüllerle sezonun dilinden konuşuyor.

3- SOKAK MODASI

Günlük giyim stilimiz markaların koleksiyonlarını da etkiliyor. Rahat şıklıktan yana olanlar için sezonun basic'leri gardıroplara girmeye hazır durumda.

4- SÜRDÜRÜLEBİLİR MODA

İsveçli sanatçılar Karin ve Carl Larsson'un Sundborn'daki evinden ilham alan ve en yeni sürdürülebilir kumaş inovasyonlarını bir araya getiren 2018 H&M Conscious Exclusive koleksiyonu önemli bir ilki daha barındırıyor; geri dönüştürülmüş gümüş ile balık ağları ve diğer naylon atıklardan yüzde 100 yeniden üretilen naylon liflerinden elde edilen Econyl.

5- PARLAYAN İSİM

Ünlülerin son zamanlardaki favori markalarından olan ve önümüzdeki günlerde ismini sıkça duyacağımız The Ben Taverniti Unravel Project'i şimdiden aklımızda tutalım.

6- DOĞA ANAYA DOKUNUŞ

Çiçek desenlerinin bolca görüldüğü yaz koleksiyonlarında doğaya ait her türlü motifle karşılaşmamız mümkün. Desenli yaz elbiselerinden vazgeçemeyenler için hazine değerinde parçalar söz konusu.

7- GÜMBÜR GÜMBÜR TRENÇKOT

Defilelerin en dikkat çeken parçalarından olan trençkot, çeşitli tasarımcıların çeşitli yorumlarıyla İlkbahar/Yaz 2018 sezonunun en opsiyonel parçası halini aldı.

8- BEDEN + RUH

Bedeni tamamen sarıp vücut hatlarını belirginleştiren dar kesimli pantolon ve bluzlar şu sıralar sokak stilinin vazgeçilmezlerinden.

9- İŞBİRLİKLERİ

OFF-WHITE c/o JIMMY CHOO

İlkbahar/Yaz 2018 sezonunun en çok konuşulan işbirliklerinden birine imza atan iki marka gündeme oturmayı başardı. Duble logolu, üç renkli plastik bilezikler bu olay işbirliğinin hatırası.

VERSACE

Çin köpek yılından etkilenen markalar arasındaki Versace, Donatella'nın Jack Russell arkadaşına ithafen bir kapsül koleksiyon hazırladı. 2018 yılı kazınmış geleneksel Çin parasının yer aldığı bu anahtarlık koleksiyonerler için kaçırılmaz fırsat.

10- TAKMA YAKA

Gömlek giymeyi çok seven ancak kat kat giyinmekten hiç hoşlanmayanlar için Collare pratik bir çözüm sunuyor. Önü ve arkası uzun, yanları ayarlanabilir iplerle bağlı olan yakaların her biri gömlek görevini üstleniyor. Yaz-kış rahatlıkla kullanabileceğiniz bu zamansız parçaları kolayca her stile uyarlayabilirsiniz.