Veronica Etro'nun renkli dünyası
MODA

Veronica Etro'nun renkli dünyası

Etro’nun 43 yaşındaki kadın giyim kreatif direktörü Veronica Etro, tahmini zor olmayan renkli dünyasıyla karşımızda.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2018

"Kış aylarındaki maskülen stilim havalar ısındığı an renklenmeye başlar. Yazın Etro'nun şal desenli ipek gömlekleri vazgeçilmezimdir. Aynı anda çok sayıda bilezik takmayı severim. Halihazırda etnik Sante Fe bileklikler, yılan formlu vintage altın bilezikler ve annem Roberta'ya ait Cartier Love bileziği takıyorum. Sezonlardan bağımsız şekilde gardırobumda yer alan parça; Etro kaşmir Shaal Nur eşarp. Hem soğuk havalar hem de klimalı ortamlar için ideal.

Her zaman modayla eğlenmeli ve deneyler yapmalısınız çünkü yarının ne getireceği belli olmaz! Lao Tzu'nun söylediği gibi: 'Tırtılın son dediği şeye dünyanın geri kalanı kelebek diyor.' Babam Gimmo tarafından kurulan modaevinin 50. yıldönümünü kutlamaktan büyük bir heyecan duyuyorum. Kişisel stil ikonum; İngiliz kökenli anneannem Audrey ve onun renkli ve sıradışı tarzı. Audrey'nin sofistike stilinin tamamlayıcıları ise kırmızı ruj ve kırmızı ojeydi. Bu anlamda diğer rol modelim de klasik ve zarif tarzıyla annemdir. Etro Rainbow Colours çantamın içinde MAC Film Noir rujum var. Ayrıca çantamda her zaman desenli bir not defteri taşırım; bana heyecan veren ayrıntıları not almak için... Sonradan, aldığım notları kademeli şekilde eliyorum ve ortaya çıkan fikirler koleksiyonumun ana ruhunu oluşturuyor.

Ayakkabılara karşı zaafım var. Milano'daki dairemin her köşesinde bir çift ayakkabı gizli diyebilirim. Stubbs & Wootton loafer'ları ve Belgian Shoes'u çok beğeniyorum. Ne zaman New York'ta olsam, onlardan alırım. Gardırobumdaki en gösterişli parça, hiçbir zaman giymediğim vintage leopar kürk. Ayrıca 1920'ler ve 30'lardan kalma tütün ve pudra kutuları toplamayı seviyorum. İç mimarideki zevkimi 'eklektik' ve 'serbest'
kelimeleriyle açıklayabilirim. Tıpkı gardırobumda olduğu gibi...

Favori sanatçılarım; İtalyan heykeltıraşlar Bertozzi & Casoni çünkü seramikle yarattıkları her şey çok gerçekçi. Mutfağımda Bertozzi & Casoni imzalı bir yılan yer alıyor. Yemek pişirmiyorum ancak bu konuda eşimden ders alıyorum. Bu aralar mısır unuyla yapılan polenta tarifleri üzerinde çalışıyoruz.

Müzik söz konusu olduğunda playlist oluşturma işini oğluma bırakıyorum. Bu, neden sürekli Culture Club, Coldplay, Ghali & Fedez, Pink Floyd ve Mozart'ın bir karışımını dinlediğimi açıklar sanırım. Birine aldığım ve ayrıca bana verilen en güzel hediye bir köpekti. Favori destinasyonum tekstil, mücevher, parfüm, baharat ve renkler açısından duyusal anlamda son derece zengin bir ülke olan Hindistan.

Rajasthan'da Maharajas' Express ile lüks tren yolculuğuna çıkmak, yoga yapmak ve Kerala'daki Ayurveda terapilerine katılabileceğim bir seyahate çıkmak benim için ideal. Ayrıca vintage Volkswagen satın alarak, içini şal deseniyle dekore etmek ve dünyayı dolaşmak istiyorum. Ve bu macerada kesinlikle duracağım bir adres var: Burning Man."