Sokağa taşan ev partisi
MODA

Sokağa taşan ev partisi

İstanbullu marka In The Mood For Love, son koleksiyonunda dantel gibi mahremiyete dair dokuları, kutlama havasındaki payet ve püsküllerle yan yana getiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Kasım 2018

Güneş Uysalefe

In The Mood For Love'ın, ismini paylaştığı Wong Kar Wai imzalı film ile belki bir tek özelliği ortak olabilir, o da samimi iç mekanlarda, özellikle de yatak odalarında geçen, dekor ve kostüm arasındaki elektriklenmenin neredeyse elle tutulur bir şekilde görüldüğü sahnelerin mahrem ruhu. Bir elbise ile duvar kağıdının renk kontrastı, saksıdaki bir çiçek ile birleşen bir bluz deseni, loş bir lamba ışığıyla hayat bulan bir gömlek...

2016 kuruluşlu markanın genç ama şimdiden zengin geçmişinde, evet, Asya teması işlenmiş, Çin edebiyatı veya Japonya'ya özgü kimono kesim bir koleksiyonda yer almış olabilir. Ancak In The Mood For Love'ın söylevi bununla kısıtlanırsa hata olur çünkü temelinde yatan, işte bu dört duvar arasında yaşanan hisler ve onların sokağa kıyafetle taşımı. Belki de marka ardındaki iki farklı disiplinden gelen yeteneğin doğru oranlardaki füzyonudur bunu sağlayan; moda tasarımcısı Banu Bora Mumcu ve iç mimar Rezzan Benardete'nin yarattığı siluetler, boudoir ambiyansı ve lingerie kültürünü farklı ilham kaynaklarıyla yorumluyor.

İlkbahar/Yaz 2019 koleksiyonunu ele alırsak; neon payetlerle eğlenceli, bambaşka bir karaktere bürünen klasik pijama takımlar, püskül ve kuş tüyü gibi detaylarla gece hayatına yönelen bir babydoll elbise, dantel ve transparan bluz gibi tamamlayıcı parçaların yer aldığı siluetler, 1970'lerden izler taşıyor. Disko coşkusu, Bianca Jagger'ın unutulmaz cazibesi ve Corinne Day'in özgürlük kokan fotoğrafları... Beymen mağazaları ve markanın web sitesi üzerinden ulaşılabilen tasarımlarla tanışmalı.