Chanel'de Virginie Viard dönemi
MODA

Chanel'de Virginie Viard dönemi

Chanel'de Karl Lagerfeld'den kalan boşluğu dolduracak kişi Virginie Viard ile tanışın...

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Şubat 2019

Zeynep Gürer

Karl Lagerfeld'in ölümü ardından Chanel koleksiyonlarına modaevinin stüdyo ve moda direktörü Virginie Viard'ın yön vereceği açıklandı.

Chanel'in efsanevi yaratıcı yönetmeni Karl Lagerfeld, 85 yaşında vefat etti. Karl'ın 30 yılı aşkın süredir ortak çalışma arkadaşı ve Chanel'in Moda Kreasyon Stüdyosu direktörü Virginie Viard, markanın yaratıcılığını devralacak.

Karl Lagerfeld, 1983'ten 2019'da son günlerine kadar Chanel yönetiminde üretken bir görev aldı. Yenilikçi tasarımcının ayak izlerini kim takip edebilir? Fransız moda evi Chanel, Lagerfeld'in sağ kolu olan Virginie Viard'ın, tasarımcının ardından markanın yaratıcılığını üstleneceğini açıkladı ve "Böylece Gabrielle Chanel ve Karl Lagerfeld'in mirası yaşayabilir" denildi.

CHANEL'DE STAJYER OLARAK BAŞLADI

Chanel'de stajyer olarak işe başlayan Virginie Viard, 30 yıldan fazla bir süredir Lagerfeld ile çalıştı. Viard 2017 yılında bir röportajında şunları söylüyor; "Koleksiyonları, Karl'ın çizimlerine dayanarak atölyeler ve Métiers d'Art evleri ile hayata geçiriyorum. Karl ile bağlantı yapıyorum. Taslaklarını alır almaz, süreç başlıyor. Onu memnun etmeye çalışıyorum ama onu da şaşırtmayı seviyorum."


Virginie Viard ve Karl Lagerfeld aralık ayındaki Chanel Metiers D'Art 2018/2019 şovunda birlikte son kez izleyenleri selamlıyor.

Aralık ayında New York'taki Chanel Metiers D'Art 2018/2019 şovunda ve Ekim'de Paris'te plaj temalı İlkbahar / Yaz 2019 şovunda final selamları için Lagerfeld ile birlikte podyuma çıkan Virginie Viard, Chanel'in ocak ayında Paris'teki Haute Couture defilesinde yalnızdı. Marka, Karl Lagerfeld'in kendini yorgun hissettiği için şova katılmadığını belirtmişti.


Virginie Viard, Chanel'in ocak ayında gerçekleşen Paris Haute Couture defilesi sonunda Karl Lagerfeld olmadan seyircileri selamlıyor.