Fendi'nin Karl Lagerfeld'e saygı defilesi 4 Temmuz'da!
MODA

Fendi'nin Karl Lagerfeld'e saygı defilesi 4 Temmuz'da!

Fendi, Karl Lagerfeld anısına önümüzdeki hafta Roma'da özel bir defile düzenleyecek.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Haziran 2019

Zeynep Gürer

Fendi, Roma'da düzenleyeceği Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonu kapsamında Karl Lagerfeld'e saygı duruşunda bulunacak. Şubat ayındaki vefatına kadar 54 yıl boyunca Karl Lagerfeld tarafından yönetilen Fendi, defileyi 4 Temmuz Cuma günü Palatino Tepesi'nde gerçekleştirecek.

Fendi, Karl Lagerfeld'e saygı gösterisinde efsanevi moda tasarımcısının kendileriyle çalışma yıllarına atıfta bulunarak 54 tasarım sergileyecek. "The Dawn of Romanity" adlı moda şovu 19 Şubat 2019'da hayata veda eden Karl Lagerfeld onuruna düzenlenecek.

Fendi'nin bağlı olduğu LVMH CEO'su Bernard Anault şirketin bu yıl Paris'teki yıllık genel kurul toplantısında yaptığı açıklamada, "Bir tasarımcı ile modaevi arasında şimdiye kadar yapılmış en uzun işbirliği yapıldığı ve Fendi'de inanılmaz bir miras bıraktı." dedi.

Anault, Lagerfeld'in ölümünden sonra Fendi'deki "Büyük üzüntü" hakkında da konuştu ve bu gösterinin, modaevi için "Yarattığı tüm eserlerin tekrarı" olacağını açıkladı.

Fendi ile Roma arasında oldukça yakın bir ilişki de bulunuyor. Roma, 2016 Ağustos'ta Fendi'nin 90. yıldönümü şovuna ev sahipliği yapmıştı. Üstelik gösteri Fendi'nin restore edilmesine yardım ettiği ikonik bir anıt olan Trevi Çeşmesi (Roma Aşk Çeşmesi)'nde gerçekleşmişti.

4 Temmuz'da yapılacak olan defile Lagerfeld'in ölümünden sonra gerçekleşecek ilk gösteri değil. Modaevi, yaratıcı yönetmeni vefat ettikten bir kaç gün sonra Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonunu sergiledi. Lagerfeld'in hastane yatağında şov ve koleksiyon hakkında not aldığı söyleniyor.