Prada'nın ikonik çantaları artık sürdürülebilir
MODA

Prada'nın ikonik çantaları artık sürdürülebilir

Gezegeni kurtarmak için elinden geleni yapan Prada, yenilenen naylon kullanarak en ikonik çantalarını sürdürülebilir hale getirdi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Haziran 2019

Lüks moda markası, normal naylon yerine Econyl naylon kullanacak olan 'Re-Naylon'u piyasaya sürmek için tekstil ipliği üreticisi Aquafil ile birlikte çalışıyor. Econyl, okyanuslardan, balık ağlarından ve tekstil elyafından elde edilen plastik atıkların geri dönüşümü ile oluşturuluyor. Tekrar tekrar kalite kaybı olmadan kullanılabilecek sürdürülebilir bir naylon haline dönüştürülecek.

Mayıs ayının sonunda kürksüz moda hareketine dahil olan Prada, sürdürülebilirlik konusunda istikrarlı olduğunu gösteren moda anlayışıyla ikinci adımı atmış oldu. Prada, Re-Naylon kapsülünden, çevresel sürdürülebilirliğe yardımcı olmaya ve öğrenciler arasında eko farkındalığı yaratmaya yönelik UNESCO projesine satışların bir yüzdesini bağışlayacak.

Hareket, marka ve perakendecilerin giderek daha sürdürülebilir bir şekilde düşünmeye başlamasıyla birlikte lüks moda endüstrisinden göze çarpan son bir kayma sürecinin parçası.

Bu, 2021 yılının sonuna kadar şirket genelinde yalnızca geri dönüştürülmüş naylon kullanma sözü veren Prada'nın toplam sürdürülebilirliğe doğru cesur bir harekete işaret ediyor.