Miuccia Prada ve ekibi hassasiyet eğitimi alacak
MODA

Miuccia Prada ve ekibi hassasiyet eğitimi alacak

Miuccia Prada ve ekibi ırkçılık konusunda hassasiyet eğitimi alacak.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Şubat 2020

Zeynep Gürer

Aralık 2018'de İtalyan moda devi Prada'nın Pradamalia koleksiyonunda yer alan siyah renkli maskotların ırkçılığı çağrıştırdığı öne sürülmüş, sosyal medyada buna ilişkin pek çok paylaşım yapılmıştı.

Tepkiler üzerine Prada bir açıklama yaparak söz konusu maskotları satıştan kaldırdığını duyurdu. Çeşitliliğe öncelik vermeyi vaat eden Prada, özür diledi. Ancak New York'un insan hakları yasalarını denetleyen şehrin kolluk kuvveti yine de harekete geçmeye karar verdi.

Sonuç olarak, kesin bir dille ayrımcılığı reddeden Prada, şirket içinde azınlık topluluklarıyla finansal ve istihdam erişimine katılmaya ve önümüzdeki iki yıl içinde kaydedilen ilerlemeyi gözler önüne sermeye söz verdi.

Bu önlemler, Prada'nın 120 New York çalışanının tümünün yanı sıra Milano merkezli üst düzey yöneticiler için 'ırksal eşitlik eğitimi'ne odaklanan duyarlılık eğitimini içeriyor. Bu, Miuccia Prada ile Prada genel müdürü Patrizio Bertelli'nin de eğitim alacağı anlamına geliyor.

Anlaşma ayrıca, Prada'nın "tasarımlarını ABD'de herhangi bir şekilde satılmadan, ilan edilmeden veya tanıtılmadan önce -büyük bir girişim olarak- denetleyecek bir çeşitlilik ve katılım görevlisi ile çalışmasını da içeriyor. 12 ay içinde moda evinin, her seviyedeki çalışanının "demografik yapısını" açıklaması istenecek. Prada'nın geçmişte ve gelecekteki faaliyetlerinde moda endüstrisinde yetersiz temsil edilen sınıflardan insan sayısını artırmayı amaçlanıyor.