Dior, Tuileries Bahçesi için Louvre ile iş birliği yapıyor
MODA

Dior, Tuileries Bahçesi için Louvre ile iş birliği yapıyor

Fransız moda evi Dior, bu hafta Paris Moda Haftası kapsamında Sonbahar/Kış 2020 gösterini gerçekleştireceği Tuileries Bahçesi'nin restorasyonu için Louvre Müzesi ile iş birliği yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Şubat 2020

Dior, Paris'in en büyük ve en eski halka açık parklarından biri olan Tuileries Bahçesi'nin restore edilmesine yardımcı olmayı planladığını açıkladı. Fransız moda evi, parkın ormanlık alanının yeniden açılmasını ve diğer birçok restorasyonu görecek olan beş yıllık proje için Musée du Louvre ile birlikte çalıştı.

Dior, Paris'te Sonbahar/Kış 2020 koleksiyonunu göstereceği parkı restore etmek için beş yıllık bir ortaklık imzaladı. Son kadın pist gösterisi için yemyeşil bir bahçe seti inşa ettikten sonra Dior, bambaşka bir adım atıyor.

Kadın giyiminin yaratıcı direktörü Maria Grazia Chiuri, 25 Şubat'ta parkın Place de la Concorde'deki girişinin yakınında sekizgen çeşmenin üzerine inşa edilmiş geniş bir geçici yapıda sonbaharda hazır giyim koleksiyonunu gösterecek. Konum, geleneksel olarak moda şovlarına ve diğer etkinliklere ev sahipliği yapan Espace Éphémère des Tuileries'ten farklı.

Dior, 2020 ve 2024 yılları arasında, dört türün 116 ağacına ev sahipliği yapan bahçenin kuzeydoğusundaki ormanlık alanın yeniden açılmasıyla başlayarak birkaç büyük projeyi finanse edecek.

Dior'dan yapılan açıklamada "Bu koruma eve her zamankinden daha önemli bir mesaj getiriyor. Her birimiz, ister doğal ister kültürel olsun, yarının ekosistemleri için bir değişim ajanı olabiliriz." denildi.

Girişim, Dior'un çevreyi korumak ve iklim değişikliğiyle mücadele için çözümler bulma çabalarının bir parçası. Geçen sezonun gösteri setinde, daha sonra Fransız başkentinde ve çevresinde dört yerde yeniden dikilen 164 ağaç vardı.