Jean Paul Gaultier'in ilk konuk tasarımcısı Chitose Abe!
MODA

Jean Paul Gaultier'in ilk konuk tasarımcısı Chitose Abe!

Japon lüks moda evi Sacai'nin kurucusu Chitose Abe, Jean Paul Gaultier'in yeni stratejisine ilk katılan tasarımcı oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2020

Zeynep Gürer

Jean Paul Gaultier İlkbahar/Yaz 2020 couture koleksiyonuyla modaya veda etti. Ancak isim markası Jean Paul Gaultier moda evi, yeni bir strateji geliştirdi.

Fransız moda evi her sezon başka bir tasarımcıyı davet edecek ve o isim Gaultier için Haute Couture koleksiyon hazırlayacak. İlk konuk Japon lüks markası Sacai'den Chitose Abe olacak.

Japon tasarımcı markasını 1999'da kurdu ve akıllı ve gündelik kıyafetler arasındaki boşluğu doldurduğu biliniyor. Vizyonunun Gaultier'ın etiketine nasıl tercüme edileceği belirsiz, ancak couture tasarımcısı Abe'nin tam kontrole sahip olacağı doğrulandı.

Jean Paul Gaultier, "Bu kavramın ilk konuk tasarımcı Sacai'den Chitose Abe ile gerçeğe dönüşmesinden memnunum. Onun çalışmalarına hayranım, yaratıcı bir şekilde ortak birçok yönümüz ve benzer bir moda vizyonumuz var. Ona tam özgürlüğü vermekten mutluluk duyuyorum." dedi.

Abe, couture evi için vizyonlarını farklı bir yaratıcılıkla ele alacak bu yeni konsepte katılan ilk tasarımcı olacak. Tasarımları bu Temmuz'daki couture şovları sırasında podyumda sergilenecek.