Moda etkinliklerine koronavirüs iptali!
MODA

Moda etkinliklerine koronavirüs iptali!

Koronavirüs salgınının dünyadaki moda gösterilerini ve olaylarını nasıl etkilediğini inceledik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Mart 2020

İŞTE KORONAVİRÜS SALGINI SEBEBİYLE DEFİLELERİNİ ERTELEYEN MODA EVLERİ;

DIOR

Dior, corona virüs salgını nedeniyle 9 Mayıs'ta Puglia, Lecce'de gerçekleşecek olan Cruise şovunu süresiz olarak erteledi. "Önleyici bir önlem ve kamu yetkililerinden gelen talimatlara uygun olarak, uluslararası direktiflerin koordinasyonunu güçlendirmek için Dior, tüm çalışanlarının ve misafirlerinin güvenliğini sağlamak için cruise programını ertelemeye karar verdi" denildi.


HERMES

Fransız moda evi, Nisan ayında Londra'da yapılması planlanan Resort şovunu iptal etti. "Olağanüstü sağlık durumu nedeniyle, tüm çalışanlarını ve ortaklarını korumak ve konuklarını en iyi koşullarda karşılamakla ilgilenen Hermès, 2021 baharı koleksiyonunu 28 Nisan'da Londra'da sunmamaya karar verdi. Moda evi, mevcut durumdan etkilenen herkese sevgisini gönderiyor" denildi.


MAX MARA

Max Mara'nın 25 Mayıs'ta Rusya'nın St. Peterburg kentinde düzenlemeyi planladığı Resort 2021 gösterisi, son küresel koronavirüs salgını nedeniyle "ihtiyati önlem" olarak iptal edildi.


GUCCI

Gucci, tüm üretim tesislerini 20 Mart'a kadar "toplumlarımızın sağlığını ve güvenliğini korumak için bir önlem olarak" kapattı. Haberin ardından İtalya, tüm önemli ticari faaliyetlerin durdurulduğunu açıkladı.

VERSACE

İtalyan moda evi Versace gelecekteki Cruise şovunu iptal etmeye karar verdi. 16 Mayıs'ta ABD'de gerçekleşmesi beklenen Versace Cruise defilesi, konuklar ve çalışanların sağlığı için henüz belirtilmeyen bir tarihe ertelendi.


GIORGIO ARMANI

Giorgio Armani, Milano Moda Haftası'ndaki Sonbahar/Kış defilesinin izleyicilerini korumak adına boş salonda sergiledikten sonra; 19 ve 20 Nisan'da Dubai'de gerçekleştirmeyi planladığı defilesini Kasım ayına erteledi. Karar, tüm sektör paydaşlarını, çalışanlarını ve misafirlerini korumak için ihtiyati bir önlem olarak alındı.


RALPH LAUREN

Ralph Lauren'in de virüs salgını nedeniyle yaklaşan bir gösteriyi iptal etme kararı verdiği bildirildi. Şubat ayında New York Moda Haftası'na katılmayan tasarımcı, New York'ta belirtilmemiş bir yer için planlanan Nisan şovunu iptal etti.


GUCCI

İtalyan lüks markası Gucci, koronavirüs salgını nedeniyle 2021 Cruise şovunu iptal etti. Gösteri, 18 Mayıs'ta San Fransisco'da gerçekleşecekti.


CHANEL
Chanel virüs tehdidi nedeniyle Asya'daki gösterisini erteledi. Marka, bu Mayıs ayında Pekin'de bir Métiers d'Art şovuna ev sahipliği yapacaktı, ancak ülkenin adeta karantina altında olması nedeniyle planlar askıya alındı. Ayrıca 7 Mayıs'ta Capri adasında bir Cruise şovu planlama yapan Chanel'in bunu gerçekleştireceği düşünülüyor.


PRADA

Benzer şekilde Prada da yaklaşan 2021 Cruise gösterisini erteleme kararı aldı. Japonya'da 21 Mayıs'ta düzenlenecek olan şov iptal edildi. Prada marka sözcüsü; "Prada sevgi ve endişelerini bu durumdan etkilenen tüm insanlara ve bölgelere gönderiyor" şeklinde açıklama yaptı.


ARMANI

Giorgio Armani'nin Sonbahar/Kış 2020 kadın giyim şovu, koronavirüs korkuları arasında kapalı kapılar ardında yapıldı. İtalya'daki hastalığın gelişmesi nedeniyle seyircilerin olmadığı boş bir salonda düzenlenen defilede moda evinin sosyal kanallarından canlı yayınlandı.