MET Gala 2020'nin corona virüs belirsizliği
MODA

MET Gala 2020'nin corona virüs belirsizliği

Moda takviminin en büyük partisi MET Gala 2020'nin virüs salgınına rağmen gerçekleşeceği açıklanmıştı ama görünen o ki bu karar tekrar inceleme altında!

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Mart 2020

Moda etkinlikleri corona virüs salgını nedeniyle bir bir iptal edilirken, MET Gala'nın planlandığı gibi ilerleyeceği duyurulmuştu. Ancak yeni gelen bilgilere göre Met Müzesi adına bir sözcü şimdi 3 Nisan'dan sonra yapılması planlanan etkinliklerin "inceleme altında" olduğunu söyledi.

Koronavirüs pandemisiyle ilgili endişeler Met'in üç mekanını geçici olarak kapanmaya zorladı; 13 Mart itibariyle New York City'de Covid-19'un yayılmasını engelleme çabalarını desteklemek için üç Met lokasyonunun tümü (Met Beşinci Cadde, Met Breuer ve Met Cloisters) kapatılacak.

Metropolitan Museum of Art, "Müze kapsamlı bir temizlik yapacak ve gelecek hafta başlarında gelecek adımları duyurmayı planlıyor." dedi. Daha sonra Kostüm Enstitüsü'nün dış ilişkiler sorumlusu Nancy Chilton'dan yeni bir açıklama geldi; "Şu anda tüm müze etkinlikleri 3 Nisan'a kadar iptal edildi. Belirsiz halk sağlığı ortamı göz önüne alındığında, 3 Nisan'dan sonraki müze etkinliklerinin iptal edileceğini veya erteleneceğini sürekli gözden geçireceğiz. En iyiyi umuyoruz, ancak halk sağlığı ve güvenliği ilk önceliklerimiz. "

Yıldızlarla dolan MET Gala her yıl Mayıs ayının ilk Pazartesi günü gerçekleşiyor. Ancak, etkinlik yılın geri kalanında Kostüm Enstitüsü için fon sağladığından ertelenme durumunda organizatörlerin alternatif bir çözüm bulmaya çalışması gerekecek gibi görünüyor.