Sergio Rossi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti
MODA

Sergio Rossi corona virüs nedeniyle hayatını kaybetti

Dünyanın en saygın ayakkabı tasarımcılarından biri olarak kabul edilen Sergio Rossi, corona virüse (Covid-19) yenik düştü.

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Nisan 2020

İtalyan ayakkabı tasarımcısı Sergio Rossi, 84 yaşında öldü. Rossi, birkaç gün önce, corona virüs pandemisinin en çok etkilediği bölgelerden biri olan Emilia-Romagna'daki Cesena'da hastaneye kaldırılmıştı. İkonik ayakkabı tasarımcısı Covid-19'a yakalandıktan kısa bir süre sonra vefat etti.

Sergio Rossi CEO'su Riccardo Sciutto yaptığı açıklamada; "Rüyamızın ilham verici kurucusu sevgili Sergio'yu hatırlamada herkes bana katılıyor. Sergio Rossi bir ustaydı ve onunla tanışıp bu yılın başlarında arşivini sunmak benim için büyük bir onurdu. Vizyonu ve yaklaşımı, markanın ve iş dünyasının büyümesinde rehberimiz olmaya devam edecek. Uzun ve görkemli tarihimiz inanılmaz vizyonuyla başladı ve yaratıcılığını sonsuza kadar hatırlayacağız." dedi.

Ayakkabıları Azzedine Alaïa, Versace, Dolce & Gabbana gibi tasarımcılar tarafından kullanıldı ve Lupita Nyong'o'dan Rihanna'ya ve Paris Hilton'dan Laura Dern'e kadar ünlüler tarafından giyildi. Ayakkabıcılık sanatını babasından öğrenen Rossi, 1968'de isim markasını piyasaya sürmeden önce tasarımlarını 1966'da Bologna'daki mağazalarda satmaya başladı.

1999 yılında Sergio Rossi markası dünyanın en büyük lüks moda holdinglerinden biri olarak bilinen Kering tarafından satın alındı ve daha sonra Kering tarafından 2015 yılında Avrupa yatırım evi Investindustrial'a satıldı.