Clare Waight Keller, Givenchy'den ayrıldı
MODA

Clare Waight Keller, Givenchy'den ayrıldı

Givenchy ve Clare Waight Keller işbirliklerinin sona erdiğini açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2020

3 yılın ardından Fransız moda markası Givenchy'den ayrılan İngiliz tasarımcı Clare Waight Keller, 2018'de Meghan Markle'ın gelinliğine imza atmıştı.

Clare Waight Keller, üç yıl markanın yönetiminde Givenchy yaratıcı yönetmeni olarak görev aldı. Moda evi için son gösterisi 1 Mart'ta Paris Moda Haftası sırasında gerçekleşti.

Givenchy sanatsal yönetmeni olarak atanan ilk kadın Waight Keller, markanın couture'ünü podyuma geri getirdi ve hazır giyim koleksiyonlarını, kadınların zahmetsizce hayatlarına dahil edebilecekleri giyilebilir, sofistike bir modernite ile enjekte etti.

Waight Keller, Mayıs 2018'de Sussex Düşesi'nin zarif gelinlik tasarımını yaptıktan sonra Givenchy'nin uluslararası ününü arttırdı. Marka, o zamandan beri genellikle daha resmi durumlar için seçen Markle'nin gözdesi oldu.

Kellr, instagram hesabından yaptığı açıklamada; "Kalpten ♥ ️ Gerçekten harika üç yıl sonra, Givenchy'deki bölümümü kapatma zamanı geldi," diye yazdı Instagram. "Bu efsanevi Maison'ın sanat yönetmeni olan ilk kadın olarak, mirasını önemseme ve ona yeni bir hayat verme fırsatı verildiği için onur duyuyorum." dedi.

Gelecekteki planları açıklanmamış olsa da, tasarımcı şöyle dedi: "Şimdi bir sonraki bölüme girmeyi dört gözle bekliyorum. Sevgi ve yaratıcılık yaptığım şeyin ve kim olduğumun merkezinde kalıyor. sanatınıza sadık olma cesareti. "

Givenchy'deki görevinden önce Waight Keller, Chloé'de yaratıcı yönetmen olarak altı yıl geçirdi. Bundan önce Tom Ford yönetimindeki Gucci'de kıdemli kadın tasarımcı olarak çalıştı.

LVMH CEO'su ve başkanı Sidney Toledano, tasarımcıya "Givenchy'nin son bölümüne yaptığı katkılarından dolayı" teşekkür etti.

Givenchy'den yapılan açıklamada, "yeni yaratıcı organizasyonun daha sonraki bir tarihte iletileceği" belirtildi.